Dansk it-hus blæser til open source-angreb

Den danske it-virksomhed World League Sports har indgået aftale med JBoss-divisionen af open source-koncernen Red Hat. Aftalen giver grønt lys og fri jagt på systemintegration hos 100 danske kunder.

Det lille danske it-selskab World League Sports, der arbejder med udvikling af spil og systemintegration, har indgået partnerskab med JBoss-divisionen af Red Hat.

- JBoss og svenske Redpill har certificeret os, så vi kan markedsføre og brande JBoss i Danmark som en konkurrent til Bea og WebSphere, fortæller Jesper Pedersen, administrerende direktør og den ene af World League Sports to ejere.

David mod Goliath

World League Sports er dermed ude i en ren David mod Goliath-kamp mod de rigtig store drenge som IBM, Bea Systems og WM-data.

Alle tre er store Java-huse, der gerne system-integrerer for såvel private virksomheder som for det offentlige.

- Vi har den fordel, at vi er en lille adræt virksomhed, der ikke skal have projekterne gennem et stort salgsapparat, før de er flyvefærdige. Og så er licenserne det dyreste, vi har - og de er gratis, lyder det fra open source-chefen.

De kan bare hentes

JBoss er en af de store leverandører af Open Source Java enterprise middleware-produkter.

Det er produkter, der er licenseret under en open source-licens og derfor kan hentes gratis på internettet og benyttes frit i udviklings- samt produktionsmiljøer.

World League Sports er den første danske partner, som udelukkende arbejder med JBoss produkt-porteføljen, hvilket ifølge chefen giver en enestående viden i virksomheden.

- Det er ikke mange virksomheder, der baserer alt deres daglige arbejde på den samme platform og de samme produkter, som de baserer udviklingen på ude hos kunderne, lyder det.

World League Sports håber med JBoss-produkterne at ruske lidt op i, hvordan service orienteret arkitektur og Java Enterprise baserede-løsninger bliver udviklet i fremtiden på det danske marked.

- Vi har selv en håndfuld kunder, og Redpill, der styrer JBossmarkedet i hele Norden, har allerede 100 kunder i Danmark, som vi gennem aftalen kan arbejde med, siger Jesper Pedersen

En typisk kunde

En typisk kunde hos World League Sports er en lille eller mellemstor virksomhed, der ønsker sammenhæng mellem for eksempel en Oracle-database, et CRM-system (Customer Relationship Management) og økonomi- og ordre-systemet.

Fidusen for mindre virksomheder er, at de reelt kun betaler for den udvikling (og medfølgende integration), som World League Sports foretager i den pågældende kundes installation, men ikke en krone for selve licensen til produktet.

Prismæssigt laver World League Sports opgaver "helt ned til 100.000 kroner" og kigger i øjeblikket på et projekt til "et par millioner kroner."

Jesper Pedersen vil ikke sige noget om økonomien i World League Sports, der blev etableret i 2005, men afslører gerne, at målet for virksomheden er at få 20 nye kunder i 2007 udover den håndfuld, der allerede er i stald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere