Chevron takker Tomb Raider for oliefund

Olieselskabet Chevron kan takke den velformede heltinde Lara Croft fra pc-spillet Tomb Raider for et bemærkelsesværdigt godt oliefund, som selskabet gjorde sidste efterår på dybt vand i den Mexicanske Golf.

Da Chevron fandt olie på stor dybde i den Mexicanske Golf var der ingen som tænkte på at takke heltinden Lara Croft fra pc-spillet Tomb Raider.

Men ifølge en artikel i Financial Times, er det langt fra sikkert, at Chevron i dag havde haft boret nede i oliebrønden Jack-2, hvis ikke det havde været for Lara Crofts velformede video-krop.

Seismisk velformet

Faktisk er det de komplicerede algoritmer, der ligger bag Lara Crofts tiltrækkende kurver, som også er grundlaget for den avancerede seismiske teknologi, der gjorde muligt for Chevron at sætte fingeren (læs boret) præcis i oliereservoiret.

Det fortæller Robert Brunck, der er formand for bestyrelsen i et af verdens førende selskaber beskæftiget med seismisk kortlægning, Compagnie Générale de Géophysique (CGG), til Financial Times.

Wide azimuth-teknologi

Teknologien, der er gennemsyret af informationsteknologi, blev oprindelig udviklet til videospil imaging.

Siden Chevrons lovende oliefund er interessen øget markant for teknologien wide azimuth, der giver markant tydeligere billeder af vanskeligt overskuelige efterforskningsområder, skriver Financial Times.

I alt vurderes markedet for data processing inden for seismisk kortlægning at have en årlig værdi af mange milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere