Tirsdagens aviser om it

Digitalt net er den største politiske udfordring. Sonofon klar til Debitel-køb. Gatehouse tager vigtigt skridt mod USA. Dansk konsulentdirektør til fransk toppost. TDC henter stor fortjeneste på firmabredbånd. Strid om sejr i opgør om TDC-fyringer. Klar til den digitale verden.

Digitalt net er den største politiske udfordring

Når de danske medieordførere fra partierne skal pege på den største politiske udfordring i det nye årti, er svaret entydigt. Det bliver udfoldelsen af det nye digitale tv-net, der skal erstatte det nuværende analoge sendenet i 2009, viser en rundspørge foretaget af Berlingske business. (Berlingske Tidende)

Sonofon klar til Debitel-køb

Kapløbet om det danske mobilselskab Debitel spidser til, og Sonofon står til at løbe af med Debitel. Ligesom svenske Telia har Sonofon budt mere end en milliard kroner for Debitel og i den forgangne weekend sendte Sonofon norske ejer - Telenor - en kapitalforhøjelse på knap to milliarder kroner til Telenor Danmark Holding. (Børsen)

Gatehouse tager vigtigt skridt mod USA

Det nordjyske softwarehus Gatehouse er klar med et AIS-system (Automatic Identification System) til kystbevogtning. Denne gang går ordren til Alaska, og dermed tager Gatehouse et vigtigt skridt mod det amerikanske marked. "Talmæssigt er ordren ikke så stor som den strategiske betydning," siger direktør Niels Buus. (Børsen)

Dansk konsulentdirektør til fransk toppost

Den danske direktør for it-konsulenthuset Devoteam Consulting, det gamle Devoteam Fischer & Lorenz, Niels Korsholm, er strøget til tops i selskabets franske moderkoncern, hvor han skal være Vice President for konsulentdelen af selskabet. (Børsen)

TDC henter stor fortjeneste på firmabredbånd

TDC og Cybercity henter store fortjenester på de medarbejderbetalte bredbåndsløsninger, hvor skattevæsenet betaler op til 60 procent, når virksomheden trækker den ansatte i bruttolønnen for en bredbåndsløsning. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Strid om sejr i opgør om TDC-fyringer

TDC ser det som en sejr, at man skal betale 100.000 kroner i erstatning for at have overtrådt en tryghedsaftale med medarbejderne. "Det er rart at få konstateret, at der også ligger en forpligtelse i tryghedsaftalen," siger Per Påskesen, leder af Dansk Metals It- og Telesekretariat. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Klar til den digitale verden

Det nordjyske arkitektfirma Bjerg Arkitektur i Aalborg og Hjørring var klar fra første dag, da den fagre nye digitale verden ved årsskiftet blev obligatorisk for alt statsligt byggeri. Gennem trekvart år har firmaet omstillet sig til udelukkende at arbejde tredimensionalt og digitalt på alle niveauer af opgaver. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere