Radikale beskyldes for billigt it-angreb

Regeringen forsvarer sig mod De Radikales udsagn om forspildte chancer for nye it-løsninger i forbindelse med kommunalreformen. De Konservative kalder det et billigt angreb og maner til besindighed og realisme. De støttes af Dansk Folkeparti.

De Radikales angreb mod regeringens it-politik i forbindelse med kommunalreformen mødes med et skuldertræk af it-politisk ordfører Per Ørum Jørgensen fra Det Konservative Folkeparti.

Han mener, at Morten Østergaards (R) anke omkring milliarder af kroner, som kunne være investeret i fremtidige løsninger i samme hug som kommunalreformen blev udrullet, er et billigt udsagn.

- Det er for nemt. Det er jo ikke sådan, at kommunerne befinder sig i stenalderen. Og jeg tror ikke, at Morten Østergaards har gennemtænkt finansiering eller den praktiske implementering til bunds, siger Per Ørum Jørgensen.

Han ser ikke kommunalreformen som en chance, der er blevet forpasset. Og han maner til besindighed, når det kommer til it-udviklingen i Danmark.

- Vi skal have et tempo, der er realistisk. Og det har vi faktisk allerede. Eksempelvis er vi i gang med at tage store skridt, når det gælder åbne standarder, så vi kommer endnu mere i front på det felt, udtaler Per Ørum Jørgensen.

Støtte hos Dansk Folkeparti

Udsagnene fra regeringen bakkes op Dansk Folkeparti.

It-politisk ordfører Jørn Dohrmann (DF) mener, at kommunerne ville blive presset for hårdt, hvis de oveni en kommunalreform også skulle varetage nye it-systemer.

- Det ville være risikabelt på forhånd at satse på, at alt ville køre i kommunerne. Alle åndede jo lettede op i går, da KMD tilsyneladende havde gennemført it-konverteringen i reformen perfekt. Sandsynligheden for nedbrud ville jo uundgåeligt blive større, hvis man også havde pålagt kommunerne nye systemer, forklarer han.

Kunne være udnyttet bedre

Den tankegang kan it-politisk ordfører Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet ikke genkende.

- Hvis vi nu er i gang med at indkøbe store, dyre systemer, så kunne vi have benyttet processen til at implementere eksempelvis åbne standarder, der jo er et lovkrav i offentligt regi i 2008, udtaler han.

Derfor ser Magnus Heunicke det som regeringens ansvar, at man ude i kommunerne ikke har haft muligheden for at udnytte reformen bedre til at indkøbe nye systemer.

- Virksomheder ville jo tænke på den måde, men det gør regeringen åbenbart ikke, afslutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere