Tirsdagens aviser om it

Milliardjagt tvinger e-rivaler sammen. Private portaler haler ind på Jobnet. Nordisk Accenturechef åbner for opkøb. Ny netbutik under akut ombygning. Mobile soaps på vej til kvinder. Tinglysningen går online.

Milliardjagt tvinger e-rivaler sammen

Ærkefjenderne EDB Gruppen og finansmanden Ib Kunøes indkøbsportal Gatetrade forener nu kræfterne i jagten på milliardgevinster ved at effektivisere indkøbsprocesserne i det offentlige. Samtidig barsler KMD med et nyt SAP-baseret system, der ifølge analytikere vil skyde gang i konsolideringen på e-handels markedet. Sideløbende er en gruppe af danske investorer med bl.a. ejerfamilierne bag gasselskabet Hede Nielsen og revisionsselskabet Baagøe Schou i færd med planlægningen af europæisk storoffensiv på markedet for elektronisk fakturering. Der sker, efter at gruppen i foråret købte det norske selskab Ibistic Technologies. (Børsen)

Private portaler haler ind på Jobnet

2006 lagde danske virksomheder 260.000 ledige stillinger ud på Arbejdsformidlingens jobportal Jobnet. Det er 25 procent flere end i 2005. Alligevel er den offentlige jobportal ikke blevet den konkurrent, de private jobportaler frygtede Den offentlige jobportal, Jobnet, fastholdt i 2006 sin position som Danmarks største jobformidler på nettet, men den private jobportal, Jobindex, nærmer sig med hastige skridt. En opgørelse, som Beskæftigelsesministeriet har gennemført for ErhvervsBladet viser, at virksomhederne lagde 145.000 annoncer med 260.000 ledige stillinger ud på Jobnet.dk. I forhold til 2005 er det en fremgang godt 25 procent på antallet af ledige stillinge. (epn)

Nordisk Accenturechef åbner for opkøb

It-konsulentvirksomheden Accenture barsler med en større omorganisering, der betyder, at virksomhedens omkring 1.500 nordiske teknologi- og systemintegrationskonsulenter bliver samlet under danske Philip Wiig, der melder sig klar til at købe op for at sikre de fornødne kræfter til at håndtere en allerede presserende efterspørgsel. ”En af de store udfordringer, som begrænser vores vækstmuligheder markant, er mangel på arbejdskraft. Hvis nogen stillede med 200 eksperter i morgen, ville jeg kunne sætte dem på projekter i overmorgen,” siger Philip Wiig. (Børsen)

Ny netbutik under akut ombygning

Den udbredte internet teknologi Flash har gjort netboghandelen Elounge til et langsommeligt bekendtskab for mange potentielle kunder, der hopper fra. Mindre end et halvt år efter åbningen af netboghandelen er programmørerne i gang med en helt ny version. Den første er dumpet med et brag. Nyt design skal gøre sitet enklere og hurtigere. (Børsen)

Mobile soaps på vej til kvinder

Det ser helt forkert ud. To mænd i direktionen, tre i bestyrelsen. Og formålet med firmaet 3rd Person er at udvikle mobilspil til kvinder. ”Det er det første, folk lægger mærke til, men nu har vi heldigvis fået ansat nogle kvinder til at hjælpe os,” siger administrerende direktør Lars Loppnau, der har startet firmaet med Allan Bo Sanden, fordi de ser en niche i at udvikle spil kun til kvinder. Den første serie på fire spil er klar til foråret og bliver af ”adventure”-typen. Forskerparken CAT Science har skudt 1,5 million kroner i projektet, og det gav luft til at ansætte de kvinder, der skal tilpasse handling og design til målgruppen. (Børsen)

Tinglysningen går online

I marts 2008 skal den digitale registrering af ejendomshandler være klar. 82 tinglysnings embeder samles i én enkelt tingbogsvirksomhed i Hobro. Hængemapper i stålskabe med 75 millioner dokumenter med tinglysningoplysninger og kopier af skøder, pantebreve og servitutter forsvinder som dug for solen,når tinglysningen digitaliseres i marts 2008, når it-konsulentvirksomheden CSC er færdig med at udvikle den digitale tinglysningsløsning. (Børsen)

Danskbyggeri.dk slår rekord

Hjemmesiden er Dansk Byggeris vigtigste informationskanal. Det blev igen slået fast i oktober, hvor besøgstallet nåede op på 90.000 brugere Dansk Byggeris hjemmeside fastholder sine høje besøgstal. I oktober besøgte 90.000 unikke brugere www.danskbyggeri.dk - det største antal i hjemmesidens historie. Mest besøgte sider har været byggegaranti.dk, den byggetekniske videnportal Bygviden.dk og Servicebutikken Dansk Byggeris elektroniske boghandel. (Erhvervsbladet)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere