Tirsdagens aviser om it

Danske pc-byggere tvunget i knæ. Børn sætter sig på nettet i 2007. Sønderjysk it-firma ind i ny udviklingsfase. Tele-razzia var helt i orden. Gigant truer den danske stat. Ny topchef tager TDC Hosting ud i Norden. Lægen lytter sig frem til blodpropperne.

Danske pc-byggere tvunget i knæ

Uhørte underskud i tidligere lukrativ it-niche med aktører som Amitech, Zitech og Inter-data skyder nu gang i nordisk konsolidering. "Hvor de danske pc-byggere for fem år siden omsatte for over en milliard kroner, er salget nu halveret, de har det ikke let," siger Anders Elbak, senioranalytiker, analysehuset IDC. (Børsen)

Børn sætter sig på nettet i 2007

Netbutikkerne har fået øje på en stor og meget attraktiv målgruppe: Mødrene. Og netop derfor spår eksperter og fagfolk, at 2007 bliver det år, hvor tøj og legetøj til børn for alvor indfinder sig i netbutikkerne. En af dem, der tror på et boomende salg af ting og tøj til børn, er Danmarks største shoppingsite, Kelkoo.dk. "Det, vi kommer til at se rigtig meget af i 2007, er alt til børn. Det er babytøj, børnetøj og legetøj, der vil blive de helt store sællerter. Vi kan mærke, at interessen er stigende, fordi der her er mulighed for at spare penge på produkterne," siger Katrine Bylov Falgren, marketingchef. Kelkoo Danmark. (Erhvervsbladet)

Sønderjysk it-firma ind i ny udviklingsfase

It-virksomheden Acon, der holder til i Danfoss-koncernens Mads Clausen Entrepreneur Park i Nordborg, ansætter ny administrerende direktør, der skal strømline virksomheden og etablerer samtidig en softwaredivision i Pakistan. (Børsen)

Tele-razzia var helt i orden

Slagsmålet mellem teleselskaberne Telsome og IP Danmark er gået ind i en ny fase, efter at Telsome har tabt et kæremål vedrørende en razzia i virksomheden ved Landsretten. (Børsen)

Gigant truer den danske stat

Forsvars- og luftfartsteknologikoncernen EADS mener, at Danmark på forhånd har bundet sig til nyt kommunikationssystem fra Motorola, selv om der var flere alternativer og truer nu med retlige skridt over for staten. (Børsen)

Ny topchef tager TDC Hosting ud i Norden

Opkøbet af Song Networks skal nu bruges til at udbrede TDC's danske værtskabsdivison for forretningssystemer til hele Norden. "Min mission bliver først og fremmest at få etableret et koncept, hvor vi kan brede den succes, TDC Hosting har, ud i resten af Norden," siger Jesper Bak Olesen, administrerende direktør, TDC Hosting. (Børsen)

Lægen lytter sig frem til blodpropperne

Ny software til digitale stetoskoper gør det muligt for praktiserende læger at afgøre om en patient skal sendes til undersøgelse for blodpropper. Ph.d.-studerende fra Aalborg ser stort kommercielt potentiale i sin forskning. (Børsen)

TDC's ejerkreds forhindrede vækst

Norske Telenor imponerer som et af verdens stærkeste teleselskaber - langt foran TDC. TDC's milliardkøb i Schweiz og passivitet i den tidligere ejerkreds har betydet, at TDC blev sat af internationalt, mener eksperter. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere