IDC: IBM er barnagtig i open source-debat

Oracles brug af Linux-software er helt i open source’s ånd, mener IDC-direktør, som peger på, at IBM opfører sig tåbeligt i sin kritik. Resten af it-branchen forholder sig afventende.

Analysehuset IDC retter hård kritik mod IBM, som har beskyldt Oracle for at udvande open source-konceptet med beslutningen om at udvikle sin egen version af open source-styresystemet Linux under varemærket “Unbreakable Linux.”

- Der er ikke noget fordækt i den måde, som Oracle griber Linux-softwaren an på. Det er vilkårene for at arbejde på open source-området. Og det må IBM vænne sig til i stedet for at opføre sig som om, selskabet var henne i børnehaven, siger Per Andersen, administrerende direktør i IDC.

Rønnebærrerne sure

- IBM kan ikke holde sin proprietære tankegang i ave, og rønnebærerne er vist blevet sure for selskabet, siger Per Andersen med et stort grin.

Han understreger, at Oracle ikke gør andet, end hvad der var intentionen med open source-softwaren.

Hos resten af udviklingsbranchen er der ikke umiddelbart planer om at følge i kølvandet på Oracle.

Direktør for softwaregiganten Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth byder konkurrencen velkommen.

Han fortæller, at Microsoft ikke har aktuelle planer om at følge efter Oracles initiativ på trods af, at Microsoft benytter open source-programmer.

- Vi samarbejder jo allerede om en masse open source-programmer. Og man ser jo også en masse kunder, der kører Microsoft-applikationer ovenpå Linux og omvendt. Vi følger naturligvis udviklingen, siger Jørgen Bardenfleth.

Open source kan blive dyrt

Dette udsagn bakkes op af administrerende direktør hos Ravenholm Computing, Leif Carlsen.

Han maner til besindelse over Oracles initiativ, som han kalder et friskt i ordets mest positive betydning.

- Men folk skal jo kigge på ”total cost of ownership” i open source-udviklingen, hvilket godt kan blive dyr, når man ser på implementerings- , udviklings- og uddannelses-omkostninger. Det gælder især, hvis programmerne skal spille sammen med andre systemer.

Leif Carlsen mener dog, at Oracle er så kommercielt anlagte, at selskabet kan slå hårdt i bordet og har mulighed for at gennemføre projektet.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Compliance Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere