Nyhedsbrev tilbyder gratis protestannoncer

Nyhedsbrevet Dknyt.dk vil tilbyde gratis bannerannoncer til de statslige printer- og kopimaskineleverandører, der står med skægget i postkassen, efter at finansminister Thor Pedersen har indgået særaftaler med Xerox og Topnordic.

Hvis du er en af de mange printer- og kopimaskine-leverandører, der ikke er på den nye statslige indkøbsaftale, så få i stedet en gratis bannerannonce.

Tilbuddet, der kommer fra redaktøren af nyhedsbrevet Dknyt.dk, gælder de mange printer- og kopimaskine-leverandører, der står tilbage som forsmåede, efter at Topnordic og Xerox er blevet valgt som eneleverandører til det statslige marked i de kommende år.

Særaftalerne har Finansministeriet indgået i regi af Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI).

- Tilbuddet om gratis bannerannoncer er en protest mod finansminister Thor Pedersens beslutning om at lade ganske få leverandører sidde monopolagtigt på statens millionindkøb af printere og kopimaskiner, siger Claus Theilgaard, redaktør og ejer af nyhedsbrevet Dknyt.dk, der skriver nyheder fra alle kanter af den kommunale verden.

Oprørt over omfanget

Det, der for alvor gør redaktøren oprørt, er, at kommunerne kan koble sig på disse særaftaler med kontormaskiner indtil den 15. december.

- Hvis kommunerne går med i de indkøbsaftaler, så har de aktuelle leverandører ikke nogen interesse i at opretholde et serviceapparat, så når aftalerne skal i udbud igen om tre år, vil der mangle reelle konkurrenter til Xerox og Topnordics servicetilbud, mener Claus Theilgaard.

Han er i øvrigt overbevist om, at det på længere sigt ikke er nogen god idé at begrænse antallet af leverandører.

- Al erfaring viser, at sådanne særaftaler på længere sigt ikke giver billigere produkter, lyder det.

ITB kan heller ikke lide aftalen

Også IT-Brancheforeningen (ITB), der er medlemsorganisation for it-virksomheder, er imod særaftalerne.

- Det er paradoksalt, at Finansministeriet har en leverandør-strategi, der er den stik modsatte af, hvad Videnskabsministeriet sammen med it-branchen forsøger at fremelske.

Det sagde ITB's administrerende direktør Jakob Lyngsø til Computerworld i sidste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere