Svensk farvegrafik-opfinder taber atter i retten

Den svenske opfinder Håkan Lans har atter tabt i en amerikansk domstol i den lange strid om farvegrafik. Alene i den seneste retssag skal han betale mellem otte millioner og 16,1 millioner kroner i sagsomkostninger.

Den svenske opfinder Håkan Lans har endnu en gang tabt i en amerikansk retssal i sagen om hans farvegrafik til computere.

Det oplyser Sveriges Television.

Håkan Lans fik i 1981 patent på den teknologi, der blev brugt til at vise farver på computerskærme.

Patentet på hans opfindelse har dog siden givet ham mere besvær end gavn.

Kørt siden 1997

Sagen har været i gang siden 1997, og for fem år siden tabte han sagen og blev dømt til at betale 80,5 millioner kroner i sagsomkostninger.

Siden har flere modparter i sagen tilbagekaldt deres krav.

Den seneste retssag galdt de resterende krav fra Dell og Gateway. Den tabte retssag betyder, at han skal betale mellem otte og 16,1 millioner kroner i sagsomkostninger.

Alligevel tror han ikke at en betaling af modpartens omkostninger til retssagen bliver en realitet, og han mener at der er mange uoverensstemmelser i sagen.

- Jeg er målløs over, hvad der er sket. Det virker som om domstolen overhovedet ikke har kigget på materialet, siger Håkan Lans til Sveriges Television.

Derfor forventer han ikke, at en svensk domstol vil acceptere de amerikanske krav.

Ifølge ham selv har flere svenske myndigheder givet ham beroligende tilkendegivelser.

- Det er handler om absurde sager, og jeg kan ikke tænke mig, at det kan lade sig gøre at inddrive pengene, siger Håkan Lans til Sveriges Television.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere