Investorer klynger sig til Microsoft-aktier

Microsoft kan ikke leve op til sit mål om at købe egne aktier for op mod 116 milliarder kroner. Investorerne vil tilsyneladende ikke af med aktierne, hvilket får kursen til at stige.

Der blev kun købt 155 millioner aktier til en værdi af godt 22 milliarder kroner, da Microsofts tilbud om en favorabel kurs for egne aktier udløb i torsdags.

De 155 millioner kroner er langt fra målet, der lød på tilbagekøb af 808 millioner egne aktier. Det skriver Wall Street Journal.

Alene det faktum, at aktieejerne har været modvillige til at slippe deres aktier, har fået kursen til at stige.

Steg tre procent

I fredags - dagens efter aktie-tilbagekøbs-tilbuddet udløb -steg kursen tre procent til godt 150 kroner per aktie, hvilket er seks kroner højere end det højeste Microsoft ville give for egne aktier.

- Resultatet indikerer, at investorerne tror på, at Microsofts aktie på længere sigt stiger, siger Howard Silverblatt, senioranalytiker, Standard & Poor's, til Wall Street Journal.

Aktietilbagekøbet er Microsofts seneste forsøg på at løfte aktiekursen over det niveau, den har hængt på mere eller mindre konstant de sidste fem år.

Yderligere 22 mia. kr.

Ud over de 22 milliarder kroner, Microsoft ville købe egne aktier for, planlagde software-koncernen tidligere på sommeren et lignende langsigtet opkøb af egne aktier til en værdi af yderligere 22 milliarder kroner, skriver Wall Street Journal.

Sammen med det beløb, der ikke blev købt for i denne omgang, er Microsofts plan nu at købe egne aktier for i alt 210 milliarder kroner inden 2011.

Hvis altså de kan få investorerne til at slippe dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere