Sony vinder konsol-krigen i 2011

Analytikere forudser, at det bliver Playstation 3, der løber med sejren, når næste generations konsoller skal kæmpe om kunderne.

Analysehuset Yankee Group forudser, at det bliver Sony og Playstation 3, der vinder kampen om kunderne med næste generations spilkonsoller.

I en rapport fra Yankee Group kan man læse, at Microsoft i 2011 forventes at have solgt 27 millioner eksemplarer af Xbox 360, hvilket svarer til, at softwaregiganten har vundet 40 procent af det amerikanske marked.

Men Sony spås en endnu bedre fremtid med Playstation 3. Ifølge rapporten vil PS3 nemlig blive solgt i 30 millioner eksemplarer i USA, og dermed vinder Sony 44 procent af konsol-markedet, skriver Gamesindustry.biz

Koster for meget

Nintendo Wii kommer langt bagefter de to giganter med et salg på blot 11 millioner enheder over de næste fem år, hvilket svarer til 16 procent af markedet.

Analysen fra Yankee Group siger dog også, at salget af konsoller vil blive en del lavere, end man har oplevet med den gamle generation af konsoller. Det skyldes primært høje salgspriser og usikkerhed om, hvad fremtidens format kommer til at hedde - HD, DVD eller Blu-ray?

Endelig mener analytikerne også, at markedet for digital distribution og reklamer i spillene fortsat vil vokse – ikke mindst på grund af, at de nye konsollers er koblet til internettet, skriver Gamesindustry.biz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere