Kommunerne får baghjul i digital forvaltning

Kommunerne klarer sig dårligt i sammenligning med staten og de kommende regioner, når det drejer sig om digital forvaltning. Det viser en ny undersøgelse.

De danske kommuner klarer sig dårligt i sammenligning med staten og de kommende regioner, når det drejer sig om digital forvaltning.

Det viser undersøgelsen ”Public Digital Governance 2006”, som NNIT har lavet i samarbejde med Computerworld.

Blandt andet bliver kommunerne kritiseret for manglende fokus på it som forretningsmæssigt værktøj og manglende brug af business cases i it-projekter i mange kommuner.

Erkender problemer

Kontorchef Marie Munk i KLs kontor for administration, it og jura er opmærksom på de problemstillinger, undersøgelsen peger på. Derfor har KL blandt andet arbejdet sammen med Den Digitale Taskforce om business cases, fortæller hun.

- De elementer er også noget af det, vi fokuserer på, og jeg synes også, at vi laver ret mange initiativer for at understøtte de områder, siger Marie Munk.

Det har resulteret i et værdiestimationsværktøj, der kan bruges af kommunerne til at vurdere den værdi, der kommer ud af it-projekter, fordi det ikke altid er en økonomisk målsætning.

Manglende viden stopper udvikling

Deltagerne i undersøgelsen pegede på manglende viden og interesse i it som forretningsmæssigt værktøj i den administrative topledelse, som den største barriere for udviklingen.

Formanden i Kommunaldirektørforeningen (KDF), Torben Simony, er uenig.

- Jeg mener, at man allerede har arbejdet meget med det, men det kan gøres meget bedre, siger Torben Simony, som mener, at det er vigtigt fortsat at sætte fokus på digital ledelse.

Ser lyst på fremtiden

Kommunalreformen fylder meget i det daglige arbejde i kommunerne. Erik Nielsen mener, der er formand i KLs arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og borgmester i Rødovre, mener, at der er et stort pres på it-systemerne i sammenlægings-kommunerne.

Han forventer dog, at arbejdet med at finde fælles platforme mellem de forskellige niveauer i det offentlige og arbejdet med fuldblods selvbetjeningsløsninger kan give den digitale forvaltning et stort skub fremad inden for en relativt kort årrække.

- Det vigtigste er, at vi får udarbejdet noget stabilt og ordenligt, som fungerer. Lige så snart man er klar med det, kommer det også ud, siger Erik Nielsen.

Læs mere i Computerworld i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere