Nigeria køber en million discount-bærbare

Nigeria køber en million af MIT's hånddrevne bærbare computere. Også Egypten og Zambia er klar til at underskrive store ordrer. I kulissen lurer Intel og Microsoft med en konkurrerende computer.

Afrikas største land, Nigeria, er klar til at købe en million eksemplarer af Nicholas Negropontes 100-dollar computer.

Dermed ser det ud til, at Negropontes såkaldte OLPC-projekt (One Laptop Per Child) for alvor kan begynde sit indtog på det afrikanske kontinent.

Den lille hårdføre bærbare computer ser ud til at blive den uden sammenligning billigste bærbare computer på det afrikanske kontinent, og flere andre afrikanske lande har allerede meldt deres interesse for projektet.

Projektet - der holder til huse i Massachusetss Institute of Technology (MIT) - har dog fået konkurrenter, efter et konsortium med Microsoft, Intel, Hewlett-Packard, Oracle og Cisco har iværksat en stor kampagne for at nå ud til de fattige områder i verden.

Vil koste mere end 100 dollar

Konkurrencen er ikke blevet mindre, efter det er kommet til at stå klart, at OLPC-computeren efter alt at dømme ikke kan holdes nede på de planlagte 100 dollar per apparat.

Ifølge regerings-talsmand Ernest Ndukwe har Nigera forpligtet sig til at aftage mindst en million computere.

Også Egypten er interesseret, selv om landet endnu ikke har sat tal på det ønskede antal computere, mens Zambia for tiden forhandler med MIT om leverance-betingelser, der inden længe vil munde ud i et nærmere bestemt antal computere.

- Dette er den eneste mulighed, som Zambia og alle andre afrikanske lande har for at udstyre skoler med computere, lyder det fra Abel Chambeshi, kommmunikationsminister i Zambia.

Trådløs forbindelse

MIT-computerne er udstyret med en 500 MHz-processor og 128 megabyte DRAM med 500 megabyte flash-hukommelse, hvilket betyder, at de ikke er udstyret med en traditionel harddisk.

De er desuden udstyret med el-producerende håndsving og trådløs teknologi, så de kan sættes i forbindelse med nabocomputere og derved skabe lokale netværk.

MIT-computerne vil alene blive solgt til regeringer i udviklingslande, hvor de skal anvendes på de lokale skoler.
De første apparater ventes i Afrika inden nytår. De bliver produceret af Quanta Computer i Taiwan.

Det rivaliserende konsortium med Microsoft og Intel i spidsen er i gang med at producere en prisbillig computer med navnet Eduwise, som kommer til at koste omkring 400 dollar.

Konsortiet sælger computerne direkte til skolerne og har allerede indgået leveringsaftaler med Uganda og Sydafrika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere