Elselskaber har pumpet en milliard i bredbånd

De danske elselskaber mere end 20-doblede deres investeringer i telesektoren sidste år, hvor de samlet pumpede mere end en milliard kroner ind i deres bredbånds-drømme.

De danske elselskaber pumpede i 2005 mere end en milliard kroner ind i den danske teleselskaber, viser nye tal fra IT- og Telestyrelsen.

Det svarer til mere end en 20-dobling i forhold til 2004, hvor elselskaberne blot investerede 46 millioner kroner i telesektoren.

Elselskabernes investeringer retter sig primært mod udbygningen af bredbåndsnettet, hvor selskaberne forventer store afkast i konkurrencen med teleselskaberne.

Priserne vil falde

It- og Telestyrelsen forventer, at elselskabernes massive investeringer vil gavne de danske bredbåndskunder, idet den massive konkurrence vil presse priserne ned.

Styrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, peger på, at udviklingen på bredbåndsmarkedet vil lægge sig op ad udviklingen på mobilmarkedet, hvor der også er flere konkurrerende net.

Sammenlagt blev der i 2005 investeret 6,8 milliarder kroner fra telesektoren, hvilket er en stigning på 19 procent i forhold til 2004.

- Det er meget tilfredsstillende, at investeringerne i den danske telesektor igen er stigende efter de store fald i 2002 og 2003, lyder det fra Jørgen Abild Andersen.

Til gengæld er antallet af medarbejdere i den danske telesektor faldet fra 19.700 i 2004 til 18.600 medarbejdere ved udgangen af 2005.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere