EU rygende uenig om roaming-tvang

EU-Kommissionen er rygende uenig om rimeligheden i at tvinge de europæiske teleselskaber til at nedbringe de tårnhøje roamingafgifter. Om en uge skal slaget stå, når kommissærerne mødes.

Stærke kræfter i EU skaber ravage i bestræbelserne på at tvinge de europæiske teleselskaber til at nedbringe de høje afgifter, som de opkræver for roaming, skriver Financial Times.

Der lyder nemlig omfattende kritik af EU-kommissær Viviane Reding, der har gjort nedbringelse af roaming-afgifterne til sin mærkesag. Kritikken kommer fra handelsskommissær Peter Mandelson og industrikommissær Günter Verheugen.

Afgørelse i næste uge

De hævder, at de har opbakning fra flere andre kommissærer.

Derfor vil de på det ugentlige kommissær-møde onsdag i næste uge forsøge at tvinge Viviane Reding til at ændre det kommende lovforslag til en blødere udgave.

De mener nemlig, at den planlagte regulering vil skade de europæiske mobiloperatørers konkurrenceevne. Specifikt nævnes de store mobilselskaber som Vodafone, Orange og T-Mobile.

Viviane Reding har gennem længere tid arbejdet på at tvinge roaming-afgifterne ned og har blankt afvist telebranchens lobbyister, der ellers har arbejdet ihærdigt på at få hende til at skifte mening.

Der er omkring 380 millioner mobilbrugere i Europa. Mange af dem rejser jævnligt til andre lande, hvilket betyder, at roamingafgifterne står for 10-15 procent af de europæiske mobilselskabers omsætning.

Derfor er flere af dem meget utilfredse med Viviane Redings forslag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere