Oracle tager fat på også at håndtere og organisere de store mængder af data, som flyder rundt udenfor virksomhedernes traditionelle databaser, som Oracle har vokset sig gigantisk på at levere.
Oracle-topchefen Charles Philips præsenterede onsdag softwarehusets strategi for næste generation af indholds-håndtering eller content management, der grundlæggende bygger på to nye produkter: Oracle Content Database og Oracle Records Database.
Beregnet til masserne
Charles Philips kalder de nye værktøjer for grundlæggende content management for masserne.
Men content management er langt fra nyt.
Løsninger fra for eksempel EMC-ejede Documentum, IBM, Interwoven og OpenText har bare aldrig rigtig fået det store gennembrud på grund af den enorme kompleksitet, som følger med i arbejdet med at håndtere ustrukturerede data.
Ved præsentationen af strategien for håndtering af ustrukturerede data brugte Oracle dokumenter produceret i Microsoft Office, PDF-formater, scannede dokumenter og grafiske dokumenter som eksempler på ustrukturerede data.
Tal som Oracle selv har researchet til præsentationen viser, at 80 procent af alle virksomheders data skønnes at hører til i kategorien ustrukturerede.
90 procent håndteres ikke
90 procent af de ustrukturerede data bliver ikke håndteret i dag.
Det er en kæmpe udfordring i en tid, hvor stadig flere love og regler kræver sporbarhed og dokumentation fra næsten alle virksomheder, ligesom kravene om hurtigt og effektivt at kunne finde alle relevante data på en sag eller kunder vokser overalt.
Oracles strategi er i fremtiden at kunne levere væg-til-væg løsningen for virksomheder i en arkitektur, der indeholder både databaser, middelware og forretningsapplikationer.
Integrerer og bygger om
Efter de seneste års opkøb af PeopleSoft og Siebel har Oracle lige nu travlt med på en gang at servicere de mange nye kunder og samtidig integrere og bygge om, så fremtidens applikationer fra Oracle både kan sælges en suite og som komponenter.
Den klassiske database fra Oracle er også kernen for håndteringen af de ustrukturerede data.
Men med de to nye produkter mener Charles Philips, at det er ligeså enkelt at gemme og håndtere dokumenter som i Microsofts File Manager.
Selv om EMCs Documentum hører til blandt de direkte konkurrenter for de nye produkter, så er EMC alligevel at finde på listen over Oracle-samarbejdspartnere, der støtter den nye satsning.
Det er en liste, der også tæller Hewlett-Packard, NEC, Sun Microsystems og Symantec