It-branchen ser optimistisk på servicedirektiv

EU's nye servicedirektiv kan blive til gavn for den danske it-branche, fordi de mellemstore virksomheder ser ud til at få nemmere ved at etablere sig i udlandet, lyder et forsigtigt bud.

De danske it-virksomheder står til at kunne høste gevinster på det europæiske marked, efter EU sent mandag aften vedtog dets omstridte servicedirektiv efter alenlange diskussioner og debatter.

Med servicedirektivet bliver der åbnet for lettere adgang for serviceydelser på tværs af EU's grænser.

Det gælder rådgivning, konsulentarbejde og lignende - et område, hvor en række danske it-virksomheder har vækstmuligheder på det europæiske marked.

Etablering bliver nemmere

Bliver det udnyttet rigtigt, kan det gøre det nemmere for de danske it-virksomheder at få fodfæste i andre europæiske lande.

- Servicedirektivet ser ud til at kunne gøre det nemmere for de mellemstore danske it-virksomheder at etablere sig i Europa. Det er absolut positivt, hvis det er tilfældet, siger Henrik Egede, kommunikationsdirektør i IT-Branchen.

Han understreger, at IT-Branchen endnu ikke har sat sig grundigt ind i direktivet.

Også Dansk Handel & Service er positiv overfor direktivet, som bliver betegnet som " et skridt i den rigtige retning", selv om organisationen gerne havde set, at direktivet gik endnu videre.

- Det vil på nogen punkter gøre det lettere for danske virksomheder at boltre sig på det europæiske marked, mener politisk konsulent Søren Friis Larsen.

EU-kommissær for det indre marked, Charlie McCreevy, mener, at direktivet vil kunne skabe i tusindvis af nye arbejdspladser i Europa.

Det vedtagede direktiv ligger dog et stykke vej fra det oprindelige forslag, men ligner til gengæld det forslag, der tidligere har fået flertal i EU-Parlamentet, som nu skal stemme om forslaget igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere