Udviklingshus: Kunderne investerer massivt

Mjølner Informatics havde en fornemmelse af vækst,og fik fornemmelsen bekræftet af en undersøgelse fra Handelshøjskolen i Århus, der konkluderer: "Markedet er i markant vækst og forandring."

Gennem det sidste år er omsætningen i danske it-konsulenthuse vokset med 18 procent, og samtidig er der blevet arbejde til seks procent flere mennesker.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at software- og it-konsulenthusene herhjemme beskæftiger knap 40.000 medarbejdere i alt.

- Vi havde en fornemmelse af, at der skete et væsentligt skift i markedet, og at kunderne investerer massivt i forhold til tidligere, siger Jørgen Lindskov Knudsen, administrerende direktør, Mjølner Informatics.

Den fornemmelse fik Mjølner bekræftet af forsker Kent Nielsen fra Handelshøjskolen i Århus.

- Softwareudviklings-markedet er i markant vækst og forandring, siger han og tilføjer, at intet tyder på, at væksten i softwareudviklings-branchen bliver mindre de næste år.

Voksede 70 procent

Softwarehuset Mjølner Informatics er med sine svulmende ordrebøger et fint eksempel på branchens optur.

- Sidste år voksede vores omsætning med 70 procent i forhold til året før og i år overstiger værdien af, hvad vi har i ordrebogen, allerede hele sidste års omsætning, siger Jørgen Lindskov Knudsen.

Han vurderer, at proppen er røget af flasken, når det gælder virksomhedernes udviklingsinvesteringer.

- I 2003 og 2004 anede vi nogen tilbageholdenhed med udviklingen. Det skyldtes til dels, at der var knaphed på midler, men nu er det opsparede behov for udvikling blevet udløst, konstaterer Mjølners direktør.

Han mener, at kunderne i stigende grad erkender nødvendigheden af at udvikle.

I dag har Mjølner 50 medarbejdere, der alle har fået en kontant bonus oven på årets gode resultat.

Direktøren vil ikke løfte sløret for, hvordan bonusordningen er skruet sammen.

Opkøb en god idé

Mjølner Informatics overtog i efteråret sidste år virksomheden Agens Embedded Systems, men selv om opkøbet betegnes som en succes, så afspejler det sig ikke i 2005-regnskabet.

- Opkøbet har ikke haft den store indflydelse på 2005-regnskabet, men vi kan se på igangværende projekter, at der ér skabt forretning på det opkøb, siger Jørgen Lindskov Knudsen.

Hvem Mjølner konkurrerer med afhænger af, hvilket marked, der skydes på.

Inden for embedded eller indlejret software-projekter er det ofte Aalborg-virksomheder Wirtek, som Mjølner møder, mens det inden for udviklingsopgaver til det offentlige er WM-data, UniC, KMD og TietoEnator, der konkurreres med.

Forventningerne til indeværende år, at "øge omsætningen markant" med et ikke nærmere specificeret tocifret millionbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere