PlayStation 3 til Danmark 17. november

Sony sender PS3 på gaden i Danmark 17. november - mere end et år efter Xbox 360. Ny avanceret teknologi og bevægelsesstyrede controllere skal sikre Sony herredømmet over spilkonsol-markedet.

Sonys nye spilkonsol, Playstation 3, bliver lanceret i de europæiske og amerikanske butikker 17. november, meddeler Sony.

PS3 skal udfordre Microsoft direkte, efter Microsoft lancerede Xbox 360 i efteråret - mere end et år før PS3 er på gaden.

Til gengæld tyder meget på, at Sony har udnyttet tiden til at score teknologiske fordele.

Trådløs controller

Sammen med spilkonsollen lancerer Sony nemlig en trådløs controller, der reagerer alt efter, hvordan spilleren holder den.

Det betyder, at man for eksempel kan få et fly i en flysimulator til at vippe til venstre ved at vippe controlleren til venstre.

PS3 får verdenspremiere i Japan, hvor den kommer i butikkerne 11. november - mere end seks år efter, PS2 blev lanceret.

Sony vil med PS3 anvende samme model som Microsofts Xbox 360 ved at lancere to forskellige modeller, nemlig en på 20 GB, der på det amerikanske marked vil koste små 3.000 kroner samt en model på 60 GB, der vil koste omkring 3.600 kroner.

Det er en del dyrere end Xbox 360, hvor den største model på 20 gigabyte i USA koster 2.400 kroner.

Microsoft har kun en harddisk i den dyreste model, mens Sony har en harddisk i begge modeller, ligesom apparaterne vil understøtte Sonys Blu-ray DVD-format.

Ifølge analysehuset Merrill Lynch vil det koste Sony næsten 5.400 kroner at bygge en PS3-konsol.

Selv om produktionsprisen vil falde, kan spilkonsollen dermed blive rigtig dyr for Sony i begyndelsen.

Microsoft vurderes at tabe 600 kroner i produktion per Xbox 360-konsol, der bygges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere