Zepto på børsen inden årets udgang

Den danske producent af bærbare computere Zepto forventer, at selskabet sidst på året bliver noteret på First North, der er Københavns Fondsbørs' alternative markedsplads.

Danske Zepto, der kan producere en bærbar computer på seks minutter, har store planer, som skal finansieres ved en notering på den alternative finansielle markedsplads First North.

- I første omgang skal vi have lagt det meste af produktionen om til vores nye faciliteter i Hedehusene, fortæller Lasse Frost, administrerende direktør, Zepto.

Zepto Computers findes som selvstændige selskaber i både Norge, Sverige og Danmark.

Hidtil har den største vækst ligget i det danske selskab.

Det er blandt andet på det danske selskabs produktionsanlæg i Hedehusene ved København, at de bærbare til de 15 europæiske lande, hvor mærket sælges, bliver samlet.

– Så hvorfor ikke også producere til vores egne søsterselskaber, spørger Lasse Frost retorisk.

Fra hovedkvarteret i Hedehusene varetages også vedligehold og opdatering af 125 Zepto websites rundt om i Europa.

Ny finansiel partner

En kommende børsnotering skal først og fremmest øge de økonomiske muskler, så Zepto kan udbrede kendskabet til varemærket Zepto.

Dernæst kommer, at de europæiske markeder skal udbygges yderligere.

Selv om selskabet allerede er inde i 15 europæiske lande, vil Zepto i første omgang satse yderligere på de nære markeder i eksempelvis England og Finland.

Selv om Zepto har afleveret gedigne overskud i de seneste regnskaber, er det nødvendigt at hente yderlige kapital til den europæiske satsning.

- Vi forhandler i øjeblikket med en finansiel partner, der kan gå ind med kapital og være med hele vejen frem til børsnoteringen på First North, siger Lasse Frost, der ikke vil komme med bud på, hvor mange penge noteringen på First North kan kaste af sig.

Samlet fusion

Han afviser også, at en børsnotering vil indebære, at de tre Zepto-selskaber slås sammen til ét selskab.

I første omgang skal det svenske og det norske søsterselskab køre som en partner til danske Zepto efter børsnoteringen, men på længere sigt er det planen, at også disse to virksomheder skal noteres på First North.

Lasse Frost vil ikke udelukke, at der på et senere tidspunkt og med støtte fra investorerne kan blive tale om at fusionere de tre selskaber til et selskab, der i givet fald vil få hovedsæde i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere