Miljøministeriet afviser kritik af arkiv-kaos

Underdirektør i Miljøministeriet, Helle Pilsgaard, afviser kritik fra Ringkjøbing Amt, der mener, at digitaliseringen af amternes arkiver har været præget af tilfældigheder og mangel på central styring.

Digitaliseringen af sagsarkiverne i forbindelse med amternes nedlæggelse har været præget af tilfældigheder og mangel på central styring, lyder kritikken fra Ringkjøbing Amt.

Det afvises af underdirektør i Miljøministeriet, Helle Pilsgaard.

Hun fremhæver, at en styregruppe sammensat på tværs af amter, kommuner, Miljøministeriet og Den Digitale Taskforce siden efteråret 2004 har arbejdet på at udstikke rammerne for de valgte løsninger på miljøområdet.

Beskæmmende

Kritikken af arbejdet er blandt andet blevet fremført af projektchef i Ringkjøbing Amt, Jens Wolf Jespersen.

Han betegnede det tidligere på ugen som beskæmmende, at det er et tilfældigt it-system udviklet i amtet, der benyttes til at løse opgaven med at sikre et fælles arkiv for amternes sager.

- Vi har ikke valgt et tilfældigt it-system. Vi har i styregruppe valgt en model, der bygger på et eksisterende system hos Ringkjøbing Amt, blandt andet fordi det efter vores analyser var økonomisk mere farbart end at købe eksempelvis et FESD-system og tilpasse det til vores behov, siger Helle Pilsgaard.

Hun fremhæver, at man desuden, ved at vælge et eksisterende system med en robust database, samtidig har givet amterne bedre tid til processen med at samle deres sagsoplysninger.

Web-løsning på vej

Det nye fælles arkiv med amternes sager skal kommunerne kunne trække på, når de fra 2007 har overtaget en række miljøopgaver fra amterne.

Helle Pilsgaard afviser, at kommunerne kan få problemer med at få adgang til sagerne i arkivet. Det skulle angiveligt være tilfældet, fordi der kun findes en udvekslingsstandard udviklet af amterne selv.

- Det er korrekt, at det er amtsfolk, der har været drivkraften i at formulere standarderne. Men det er sket i samarbejde med blandt andre Miljøministeriet, KL og Videnskabsministeriet, siger Helle Pilsgaard.

Ikke alle kommuner får dog nødvendigvis deres it-systemer klar til at kunne trække på data fra det fælles arkiv fra første januar 2007, hvor amterne lukker.

Af samme årsag arbejdes der i øjeblikket på, udover udvekslingsstandarden, at etablere en web-grænseflade, som kommunerne kan benytte til at hente oplysninger i det fælles arkiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere