Accenture smidt ud af Tele2 i Sverige

Tele2 har i Sverige smidt 120 Accenture-konsulenter på porten efter, at det gik helt galt for konsulentkoncernen at implementere et afregningssystem i 24 lande. Accenture nåede fem lande på halvandet år.

Svenske Tele2 blev i forrige uge så træt af Accenture, at selskabets smed 120 af konsulentkoncernens konsulenter på porten. Det skriver den svenske nyhedstjeneste Realtid.se.

Konsulenterne har i halvandet år arbejdet med at implementere et afregningssystem, der holder styr på alle minutter, der tales, hvem der taler og abonnementstyper.

Afregningssystemet skulle implementeres for Tele2 i 24 lande og var ifølge Realtid.se noget af prestigeprojekt for Accenture.

40-48 millioner kroner

Ordren, som Accenture vandt i maj 2004, havde en værdi på mellem 40 og 48 millioner kroner.

Arbejdet gik i gang for halvandet år siden og første land, der skulle have implementeret afregningssystemet, var Spanien.

Derefter skulle Accenture ifølge planen have to lande klar om måneden, hvilket ville betyde, at arbejdet skulle være afsluttet i efteråret 2005. Sådan gik det ikke.

I forrige uge kunne Tele 2 konstatere, at systemet kun var oppe at køre i fem af 24 lande, og så fik teleselskabet ifølge Realtid.se nok og smed Accentures 120 konsulenter på porten.

De fire lande

Systemet nåede ifølge den svenske nyhedstjeneste at blive implementeret i Spanien, Portugal, Belgien og Tyskland.

- Vi har net i 24 lande, og der er meget at vinde ved at anvende samme platform. Det er nødvendigt at effektivisere for at holde en høj lønsomhed, sagde Tele2's administrerende direktør Lars-Johan Jarnheimer i november sidste år til SvD Näringsliv.

Ifølge Realtid.se har Tele2 tænkt sig at beholde systemet, der hedder Singl.eView, i de lande, hvor det allerede kører og fortsætter formodentligt udrulningen også i de øvrige lande.

Accenture Sverige har ingen kommentarer til sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere