Masser af nye it-virksomheder i København

Antallet af nyetablerede små it-virksomheder har aldrig været større, og det er især øst for Storebælt, at iværksætterlysten blomstrer. Derimod går det tilbage, når det gælder it-virksomheder, der skaber arbejdspladser.

Aldrig tidligere har der været så mange etableringer af nye virksomheder - heriblandt også it-selskaber herhjemme som de seneste fem år.

- 36 procent af de danske virksomheder er mindre end seks år gamle, og det er ikke set før, fortæller John Mikkelsen, chefanalytiker, Experian.

På fem år har 240.000 nye virksomheder set dagens lys. Af dem er en pæn del it-selskaber.

Det er især øst for Storebælt, at der etableres mange nye virksomheder.

Københavns Kommune etablerede brutto 71 procent flere nye selskaber i forhold til antallet af aktive virksomheder i kommunen i 2001.

Mange af selskaberne er ikke specificeret, men på top 10-listen over de største brancher herhjemme er i hvert fald "udvikling af kundespecifikt software."

Her var der i 2001 11.332 virksomheder mod 12.671 i 2005 svarende til en vækst på 1.339 eller 11,8 procent.

Sundere it-branche

Da dotcom-boblen sprang gik det voldsomt tilbage for branchen, men tiderne har ændret sig.

- Siden det hele brast sammen i it-branchen i 2001, har branchen restituteret sig, og der er bestemt en fornuftig udvikling i antallet af it-virksomheder, siger John Mikkelsen.

Samtidig med, at der skabes nye it-virksomheder får flere og flere virksomheder et stigende indhold af it, så nogle af dem ifølge John Mikkelsen over tid bliver mere en it-virksomhed, end det de var før.

Skaber ikke nye job

De mange nye virksomheder, har imidlertid ikke betydet, at der er kommet flere jobskabende virksomheder.

Antallet af virksomheder med mere end en ansat, er faldet med cirka 10.500 i forhold til 2001 og med godt 1.200 i forhold til 2004.

- Det tager tid at konsolidere sig og vokse og skabe arbejdspladser. Når op mod halvdelen af nyetablerede it-virksomheder er mindre end fem år gamle, så er det ikke så mærkeligt, at de ikke skaber arbejdspladser, siger John Mikkelsen.

Han er optimistisk i forhold til it-branchen både med hensyn til nye virksomheder og arbejdspladser, fordi "it helt generelt er et vækstområde."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere