IBM i spidsen for projekt mod id-tyveri

En gruppe it-virksomheder med IBM i spidsen fortæller i dag om et softwareprojekt, der skal forbedre mulighederne for at administrere ens personlige informationer på internettet og hindre identitetstyverier.

IBM står i spidsen for det seneste forsøg på at udvikle software som dels skal bekæmpe identitetstyverier via internettet, dels skal simplificere brugen af web-baserede tjenester. Det skriver Wall Street Journal.

Open source-projektet, der har fået tilnavnet Higgins, kommer få uger efter, at Microsoft lancerede et lignende projekt med navnet InfoCard.

Begge projekter har som mål at udvikle software, der kan hjælpe folk til at sikre deres online identiteter ved blandt andet at sikre administrationen af personlige data som oplysninger om bankkonti og adresselister.

Stærk forenkling

Eksempelvis bliver det muligt at forenkle brugen af mange log in-navne og passwords til tjenester som pc-bank, indkøb og e-post. Det nye system kan ifølge Wall Street Journal lagre og formidle de data, der er nødvendige for at individuelle kan få adgang til de ønskede tjenester. For eksempel en adresse eller et kreditkortnummer.

Microsofts InfoCard-system er Windows-baseret, mens Higgins kører på Windows, Linux og andre styresystemer. IBM forventer at lancere kommerciel software baseret på Higgins til næste år.

Teknisk er den her slags systemer ikke den store udfordring.

- Udfordringen består i at få brugere og udviklere til at interessere sig for projektet, fortæller Mike Neuenschwander, forskningsdirektør i konsulentvirksomheden Burton Group, til Wall Street Journal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere