Europæisk super-universitet på vej

EU-Kommissionen vil have sat et europæiske super-universitet i søen, der alene fokuserer på teknologi. Det nye EIT skal huse Europas bedste hjerner og skal kunne udfordre amerikanske MIT.

Europa skal forrest i feltet i det globale innovations-kapløb.

Det mener EU-Kommissionen, der derfor barsler med planer om et nyt stort europæisk teknologi-universitet, European Institute of Technologi (EIT).

Det er ideen, at det nye universitet skal tage kampen direkte op med den kendte amerikanske pendant, Massachussets Institute of Technology (MIT), der på mange måder har lagt sig i front i dag.

Frygter at sakke bagud

EU er kort og godt bange for, at Europa skal sakke bagefter USA og de øvrige fremadstormende teknologilande som Kina og Indien.

Ifølge EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, vil EIT komme til at fungere som et samlingspunkt "for de allerbedste hjerner, ideer og virksomheder fra hele verden".

At det europæiske vidensniveau ikke er, hvad det har været, dokumenterer CNN med, at de 25 EU-lande i perioden 1901-1950 landede 73 procent af samtlige Nobel-priser. Fra 1995-2004 var tallet dalet til kun 19 procent.

Nu er diskussionen om, hvor EIT skal ligge under opsejling.

Franskmændene vil have det placeret nær Paris, nogle medlemmer af EU-Parlamentet vil have det i nærheden af Strasbourg, mens andre vil have det placeret andre steder.

José Barrolos idé er imidlertid, at EIT skal være et virtuelt universitet med en ganske lille central forskningskerne og en række videnscentre rundt omkring på de europæiske universiteter.

Flere af de gamle europæiske universiteter bryder sig ikke om ideen. De frygter, at et EIT vil trække penge væk fra dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere