Mach køber dansk mobilfirma

TDC's tidligere guldfugl, Mach, køber det aalborgensiske mobilhosting-selskab End2end. Selskabet og dets løsninger skal danne platform for øget vækst i Mach.

Det danske firma End2End, som tjener penge på outsourcing af mobilindhold, er i dag blevet solgt til Mach for et endnu hemmeligt beløb.

Det fortæller marketingdirektør i End2End, Atte Miettinen, direkte fra 3GSM-messen i Barcelona.

- Salget vil stille os stærkere på det globale plan. Mach kan tilbyde en god infrastruktur, som kan hjælpe vores forretning videre, siger han.

Han vil ikke afsløre salgsprisen, men siger, at der er tale om "et markant stort beløb" set i forhold til tidligere investeringer i firmaet.

Portalløsninger

Aalborgensiske End2end producerer portalløsniger, indholdstjenester og netværksløsninger til større mobiludbydere. Blandt andet rummer kundemappen navne som Vodafone, Lucos Mobile og MSN.

Mach sigter mod at udnytte End2end til udviklingen af innovative outsourcingmuligheder, meddeler selskabet.

- Med vores størrelse og End2ends færdigheder kan vi skabe en synergieffekt, som vil øge mulighederne for at vokse, siger administrerende direktør hos Mach, Lars Torpe Christoffersen om købet.

Det er ikke første gang, at det tidligere TDC-ejede Mach køber op på markedet. I 2004 købte firmaet konkurrenten Dan Net for 1,2 milliarder kroner.

End2end blev stiftet i 2000 og har med kapital fra Cisco, Deutsche Bank, Hewlett-Packard og venture-grenen af selskabet Draper Fisher Jurvetson brugt næsten en halv milliard kroner på at opbygge en infrastruktur til store mobilselskaber.

Efter salget forsætter End2end som selvstændig virksomhed med samme strategi.

Men Machs opkøb af firmaet vil betyde bedre muligheder for global afsætning af de outsourcede teleløsninger som End2end leverer.

Tidligere har End2end selv købt selskabet Migway af TDC. Det opkøb blev brugt til at sikre betalingsløsningen via SMS for det indhold, som End2end sælger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere