Kiss får underskud på 93 millioner kroner

Kiss Technology, der sidste år blev overtaget af Cisco, er ramt hårdt på omsætningen af produktionsproblemer i Ungarn. Selskabets resultat før skat faldt fra fem millioner kroner til minus 93 millioner kroner.

Store problemer med produktionen i Ungarn har barberet mere end halvdelen af Kiss Technologys omsætning af i regnskabsåret 2004/05.

- Produktionen gik helt i stå i en periode, og det har kostet dyrt i afskrivninger på de lagre af komponenter, vi fik opbygget. Efter skiftet til en ny ungarnsk producent, kører tingene helt, som de skal, fortæller Peter Wilmar Christensen, administrerende direktør, Cisco Linksys Kiss.

Ikke nye problemer

Problemerne i Ungarn var allerede en realitet, da amerikanske Cisco sidste år i september overtog Kiss for 374 millioner kroner og ændrede navnet til Cisco Linksys Kiss.

- Faktisk var vi ude allerede i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet sidste år og sige, at problemerne i Ungarn ville få indflydelse på omsætningen, siger Peter Wilmar Christensen.

Indflydelsen blev så stor, at Kiss' omsætning faldt 243 til 106 millioner kroner. Resultatet før skat faldt også som en sten fra fem til minus 93 millioner kroner.

- Vi forventer beskedent positivt resultat i indeværende regnskabsår, siger Peter Wilmar Christensen, der ikke vil sætte tal på den udmelding.

Flextronics-nedtur

Problemerne for Kiss tog fart, da elektronikproducenten Flextronics, der producerede komponenter til Kiss, lukkede i Nordjylland sidste år.

Produktionen blev flyttet til Ungarn i første omgang til Sanmina-SCI, der viste sig at være ude af stand til at levere som aftalt.

Dernæst kom den ungarnske produktionspartner Solectron ind i billedet, og siden har produktionen kørt tilfredsstillende.

Men det var for sent, og omsætningen blev hårdt ramt. Moderselskabet Cisco har tilført 93,7 millioner kroner i kapitaltilførsel umiddelbart efter købet sidste efterår.

Før det har selskabets aktionærer måttet spæde knap 40 millioner kroner til i kapital i årene op til Ciscos overtagelse.

Selskabets udviklingsaktiviteter retter sig hovedsageligt mod DVD-afspillere og produkter inden for digital tv- og radiomodtagelse, mens udviklingen af plasma- og LCD-produkter er standset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere