It-folk i sikkerhed efter ambassade-brande

Situationen for danske it-medarbejdere i Mellemøsten overvåges løbende af Dansk Industri i takt med den eskalerende konflikt i Mellemøsten. TDC har 12 medarbejdere med familier i området.

Danske it-virksomheder med medarbejdere i mellemøsten følger sammen med Dansk Industri den eskalerende konflikt i området med skærpet styrke, og danske it-medarbejdere er fortsat i sikkerhed.

Det fortæller chefkonsulent Marianne Castenskiold fra Dansk Industri.

- Det er klart at weekendens begivenheder betyder noget, og Udenrigsministeriets nye rejsevejledninger gør, at der nu er tale om skærpede omstændigheder, siger hun.

Konflikten i mellemøsten startede med protester mod Jyllands-Postens publicering af 12 tegninger af Muhammed. I weekenden blev demonstrationer i flere lande afløst af gadeoptøjer, som førte til en nedbrændt ambassade i Syrien og et konsulat i flammer i Libanon.

En af de største danske it-aktører i mellemøsten er telegiganten TDC, der sammen med det nationale teleselskab i Qatar ejer mobilselskabet Nawras med base i Oman.

TDC har 12 danske medarbejdere med familier i området.

Daglig kontakt

Hos TDC har weekendens begivenheder ikke betydet nogen ændring af de ansattes sikkerhed, siger direktør for TDC’s internationale mobilforretning, Henning Vest.

- Det er klart, at der er kommet en ny vinkel på begivenhederne nu. Men vi har ikke oplevet nogen væsentlig ændring i hverken kundeindtaget eller for medarbejdernes sikkerhed, siger Henning Vest

Han er dagligt i kontakt med medarbejderne i de berørte områder.

Situationen er den samme hos mobildistributøren Dangaard Telecom, der har kontor i Dubai.

Alligevel følger virksomheden Udenrigsministeriets opdaterede rejseanvisninger og har nu skåret noget ned på rejseaktiviteterne i området, siger koncerndirektør Michael Køehn Milland.

Hos Dansk Industri har Marianne Castenskiold ikke hørt om virksomheder, som har trukket medarbejdere hjem. Men situationen er skærpet, og det er op til de enkelte virksomheder, hvordan de vil sikre medarbejderne, fortæller hun.

På trods af weekendens dramatiske udvikling i Syrien og Libanon hører Dansk Industri ikke kun om tabte kunder og tiltagende boykot.

- Der er faktisk meldinger om forretningsforbindelser, som er bevaret, siger Marianne Castenskiold.

Udenrigsministeriet skærpede mandag udrejsevejledningerne til mellemøsten.

Relevante link

Udenrigsministeriets rejsevejledninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






Premium
Søstrene Grene skifter Microsoft ud med SAP og rykker for første gang i clouden i stor ERP-transformation: Der er brug for en helt ny tilgang