WM-data: Fusion truer ikke os

WM-datas administrerende direktør Jesper Scharff mener ikke, at fusionen af Ementor og Topnordic rammer WM-data på konkurrencen. IDC ser markedet ændre sig mod one-stop-shopping leverandører.

Vi vil se flere it-konsolideringer, og vi vil se flere leverandører, der tilbyder alt fra design af løsninger til salg og implementering af såvel hardware som software.

Det mener analysechef hos IDC Nordic Anders Elbak.

- For bare tre-fire år siden var tendensen, at forhandlerne specialiserede sig i for eksempel hardware eller konsulenttjenester. I dag er tendensen, at forhandlerne arbejder på at blive bredere funderet, hvilket fusionen af Ementor og Topnordic er et godt eksempel på, siger Anders Elbak.

Udviklingen sker i takt med, at kunderne bliver bevidste om omkostningerne og kigger nærmere på antallet af leverandører.

- Det er alt andet lige nemmere at skære den rene hardwareleverandør fra og derfor er de smalle leverandører nødt til at opgradere på kompetencesiden, siger Anders Elbak, der ser mere markeds-turbulens i horisonten.

Skræmmer ikke os

Eksempelvis er der rygter fremme om, at Norsk Hydro vil skille sin it-afdeling ud i et selvstændigt selskab i stil med, hvad Novo Nordisk gjorde. Novos it-afdeling hedder i dag NNIT.

WM-data, der sidste år solgte sin hardwareforretning til Atea, mener ikke, at fusionen mellem Ementor og Topnordic ændrer voldsomt ved konkurrencebilledet.

- Vi går ikke efter one-stop-shopping, men holder os til det, vi er bedst til, og det er i al væsentlighed systemintegration og applikationsudvikling, siger Jesper Scharff, administrerende direktør, WM-data.

Han ser den fusionerede virksomhed lidt "som Eterra for tre-fire år siden."

- De kan bare komme an. Vi er parat til konkurrencen i det omfang, den rammer os, lover Jesper Scharff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere