Intel presset på skrivebordet

Intel er blevet presset til lavere indtjening på markedet for processorer til desktop-pc'er. Det åd en del af selskabets overskud, så det endte under egne forventninger.

Chipgiganten Intel formåede ikke at sælge sine processorer til desktop-pc'er med den overskudsmargin, selskabet havde lovet investorerne op til sidste kvartal 2005.

Den mest oplagte forklaring er øget pres fra konkurrenten AMD på netop dette marked.

AMD har blandt andet formået at erobre en stor andel af det nordamerikanske marked for multimedie-pc'er, der sælges med Microsofts Windows XP Media Center Edition.

- Det er meget muligt, at AMD kan have taget lidt af vores markedsandel, siger økonomidirektør Andy Bryant til nyhedsbureauet Reuters.

Selvom Intel-aktien tog en dukkert på knap ni procent efter annonceringen af kvartalsresultatet, så er der langt til kistebunden i firmaet.

I fjerde kvartal havde Intel således en omsætning på godt 63 milliarder kroner og en nettoindtægt på 15,5 milliarder kroner.

Indtjeningen er dog mindre, end selskabet og analytikerne havde forventet, hvilket ifølge Intel dels skyldes lavere indtjening på desktop-processorer og dels mangel på chipsæt.

Intel har dog store forventninger til 2006, som selskabet har åbnet med lanceringen af dets nye satsninger Viiv og Core Duo, som er henholdsvis Intels nye multimedie-chipplatform og dobbeltkerne-afløseren for Pentium M.

For 2005 som helhed havde Intel en omsætning på omkring 239,8 milliarder kroner, hvilket er en vækst på 13,5 procent i forhold til 2004. Indtjeningen steg med 15 procent til knap 53,8 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere