Sikker XML fra W3-konsortiet

World Wide Web-konsortiet har færdiggjort standard for sikkerhed i forbindelse med XML.

Indhold

World Wide Web-konsortiet (W3C) har sammen med IETF (Internet Engineering Task Force) lagt sidste hånd på specifikationen XML Signature, som skal øge sikkerheden omkring XML-data. XML Signature giver mulighed for at signere XML-dokumenter og sikre dokumenternes autenticitet og integritet. Samtidig fungerer specifikationen som en basis for sikkerhedsarkitekturer, som andre kan bygge videre på.

W3C's topchef, Tim Berners-Lee, udtaler at XML Signature er en vigtig byggesten på hvilken webtjenester med højere sikkerhed kan skabes. Standarden gør det muligt at udføre alle mulige slags betroede transaktioner, forsætter Berners-Lee.

XML Signature er den første af tre sikkerhedsrelaterede XML-standarder. De to andre standarder, som endnu ikke er færdiggjort, er XML Encryption og XML Key Management. XML Encryption skal standardisere kryptering af XML-data, og XML Key Management er en standard for, hvorledes XML-applikationer kan tilgå de nøgler, som er nødvendige for at kunne underskrive og kryptere data.

XML Signature er den første standard, som formelt er udviklet sammen med IETF. Standarden er færdig for W3C's vedkommende, mens den skal igennem IEFT's ratificeringsproces, før den er godkendt i dette forum.

W3C's pressemedelelse kan læses på konsortiets website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere