Siemens i Danmark: Vi mangler SAP-konsulenter

Markedet for SAP-konsulentydelser er ifølge Siemens Business Services (SBS) så overophedet, at virksomhederne er begyndt at stjæle konsulenter fra hinanden. SBS genåbner SAP-skole, fortæller SBS-chef Lars Smith.

Et overophedet marked for SAP-konsulentydelser betyder, at det bliver stadigt sværere at finde tilstrækkeligt med kvalificeret SAP-ekspertise.

- Det er så galt, at vi stjæler konsulenter fra hinanden, fortæller Lars Smith, der er dansk chef for Siemens-selskabet Siemens Business Services (SBS).

Væksten er især voldsom, når det gælder SAP-ydelser inden for udvikling af forretningsprocesser. For at få friskt konsulentblod genåbner SBS sin egen SAP-skole.

Flere nationaliteter sammen

- Vi vil også i højere grad benytte os af såkaldt blended sourcing, det vil sige, at vi sætter danske konsulenter sammen med konsulenter fra østeuropæiske lande og Indien, forklarer Lars Smith.

Han forventer, at sådanne blandede hold bliver mere almindelige og en reel konkurrenceparameter i fremtiden.

- Siemens råder over 3.000 udviklere i Indien og 8.000 i Østen, hvilket gør os til en af verdens største softwarevirksomheder, lyder det.

Ifølge administrerende direktør Jukka Pertola har Siemens ikke mindst fokus på udvikling af embedded eller indlejret software.

Fra rødt til sort

I regnskabsåret 2003/04 kom SBS ud med et underskud på ni millioner kroner, men det ser ud til, at SBS har vendt rødt til sort.

Fra regnskabsåret 2003/04 til 2004/05 er ordreindgangen steget med 80 procent og omsætningen med 46 procent.

- Vi forventer overskud for SBS i år, men vi kan ikke sætte tal på, fortæller Lars Smith og Jukka Pertola som med en mund.

Inden for de sidste otte måneder har SBS ansat 98 nye medarbejdere, og Lars Smith forventer, at væksten fortsætter.

- Inden for outsourcing, der er vores største forretningsområde, er der også vækst. Her er væksten nogenlunde ligeligt fordelt på det private og det offentlige område, siger Lars Smith.

Han fremhæver kunder som Forsvaret, Bane Danmark og Vejdirektoratet inden for det offentlige og Nesa, PFA og Jysk inden for det private.

Vindenergi vokser

Et andet forretningsområde i rivende vækst er vindenergi, hvor Siemens for et år siden købte den danske vindmølleproducent Bonus Energy, der i dag hedder Siemens Windpower.

- Vi har ansat 500 nye medarbejdere i Danmark i år i Siemens Windpower og har planer om at ansætte 500 mere. Vi kunne sælge tre gange mere end vi gør, hvis vi havde kapacitete til det, fortæller Jukka Pertola, der er formand for bestyrelsen i Siemens Windpower.

Han forventer, at omsætningen i Siemens Windpower vokser med mere end 20 procent i år, og det drager SBS indirekte fordel af som underleverandør af it-udstyr og service til de avancerede vindmøller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere