Tirsdagens aviser om it

Warnøe, Balser og Damgaard på eksotisk it-eventyr. TDC-långivere taber milliarder. Undren over TDC-udmeldinger. Chipdankortet ligger brak. Småsparerne sælger ud af TDC-aktier. Advokat: Tiltalt var syndebuk. Telekommunikation tager teten igen.

Warnøe, Balser og Damgaard på eksotisk it-eventyr

Præcis otte måneder efter, at Navision-stifterne Jesper Balser og Preben Damgaard sammen med Peter Warnøe købte sig ind i det danske it-selskab Responsfabrikken, skyder de nu gang i den globale udrulning i form af et brasiliansk datterselskab, som Responsfabrikken har stiftet i et ligeligt ejet joint venture med det amerikanske reklame- og mediebureau Public Group, IPG. (Børsen)

TDC-långivere taber milliarder

De investorer, som har lånt 30 milliarder kroner til TDC, bliver dagligt straffet, i takt med at forventningerne om, at telekoncernen vil blive solgt til en gruppe kapitalfonde stiger. Mens TDC-aktionærerne har tjent 18,3 milliarder kroner på opkøbsrygterne, har ejerne af TDC-obligationer tabt 2,4 milliarder kroner. (Børsen)

Undren over TDC-udmeldinger

En række professionelle investorer er forundrede over udmeldinger fra TDC's administrerende direktør Henning Dyremose. Han blev i sidste uge citeret for, at kapitalfonde kunne skabe større værdi i TDC ved for eksempel at stoppe med at udbetale udbytte og øge gældssætningen for at skabe større vækst. Forundringen går på, hvorfor Dyremose ikke har forsøgt at ændre udbytte- og gældspolitikken, hvis han mener, at det vil tilføre større værdi. (Børsen)

Chipdankortet ligger brak

Et år efter, at 3,4 millioner Dankort blev forsynet med den sikre chip, der skulle sikre mod svindel, læses chippen ved under to procent af betalingerne. "Vi skal formentlig op omkring 2008, før det bliver lige så almindeligt at bruge chippen som magnetstriben, når man betaler i butikkerne," vuderer direktør for PBS Betalingskort Nils Hilbard. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Småsparerne sælger ud af TDC-aktier

TDC's kursstigning de seneste måneder har i stor stil fået private investorer til at hjemtage gevinsten. "I en periode, da TDC har gjort det væsentligt bedre end resten af den europæiske telesektor, kan man ikke fortænke nogen i at tage pengene og løbe," siger Per Hansen, sektorstrateg i Jyske Bank. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Advokat: Tiltalt var syndebuk
En syndebuk for den øverste ledelses regnskabsfusk, det er den tidligere finansdirektør i eHuset, Kurt Wamberg Rasmussen. Han havde ikke noget ansvar for de fupfakturaer, der sminkede regnskaberne i it-virksomheden, som endte med at gå konkurs i juli 2001. Sådan fremlagde Wambergs advokat sagen, da han i går afleverede sin afsluttende version af sagen den såkaldte procedure. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Telekommunikation tager teten igen

Telekommunikation er nu igen den produktgruppe der annonceres mest for. Efter en kort periode, hvor der blev annonceret mest for personbiler, er det nu igen telekommunikation, der ligger øverst på listen som den produktgruppe, der er blevet annonceret mest for de sidste fire uger. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere