Svensk iværksætter melder Microsoft til EU-Kommissionen

Svensk it-virksomhed slæber Microsoft for EU-Kommissionen anklaget for prisdumpning, fordi softwaregiganten sælger operativsystemet Windows XP Media Center Edition billigere end den almindelige Windows XP.

Den svenske it-iværksætter Wellton Way er så sur over, at Microsoft sælger operativsystemet Windows XP Media Center Edition billigere end den almindelige Windows XP, at firmaet melder Microsoft til EU-Kommissionen for prisdumpning.

Wellton Way har siden 2000 produceret multimedia center-produkter og bryder sig ikke om den konkurrence, som Microsoft for et par uger leverede med en svensk version af sit multimedia center.

Først meldte Wellton Way Microsoft til den svenske forbrugerombudsmand for vildledende markedsføring, og nu melder Wellton Way så softwarekoncernen til EU-Kommissionens konkurrencemyndighed for prisdumpning.

Rabat til multi media-udgaven

Baggrunden er, at Microsoft ifølge Wellton Way sælger det almindelige operativsystem Windows XP Pro dyrere til pc-byggere, end hvis disse køber Windows XP Pro i varianten Media Center Edition. Microsoft giver altså rabatter til de, der anvender Media Center-udgave.

- Det er en urimelig forretningsmetode, der tvinger små innovative virksomheder som vores til at dreje nøglen om, siger Wellton Ways administrerende direktør Claes Wellton til Wall Street Journal.

Microsoft afviser at kommentere dsagen.

At EU-Kommissionen tidligere har straffet Microsoft og tvunget virksomheden til at sælge en version af Windows uden Windows Media Player, tager Wellton Way som et tegn på, Kommissionen bør være interesseret i også at kigge på dette forhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere