Tirsdagens aviser om it

Slettede e-mails kan koste jobbet. Eltel vinder millionordre hos Nesa. Video-IP-telefoni klar til private og erhverv. UMTS-millioner skal stække Microsoft i staten. Teleklassens frække dreng fylder godt op. Startskud til e-handelsprisen. Bryd digital jerndør mellem erhvervsliv og det offentlige. TDC-chef ønsker en vidtgående medielovgivning.

Slettede e-mails kan koste jobbet

Det kan ende med en fyring fra arbejdspladsen, hvis en medarbejder sletter de forkerte e-mails fra sin computer. Det har en ansat fra den jyske it-virksomhed EDB Gruppen måttet sande efter at have tømt sin computer for værdifulde informationer. Nu har Vestre Landsret i en principiel sag bestemt, at medarbejderen ikke kunne bortvises på trods af, at virksomheden havde klare regler på området. Det skaber vildrede i erhvervslivet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Eltel vinder millionordre hos Nesa

800 kilometer luftledninger skal graves ned i hovedstadsområdet og Nordsjælland, samtidig med at Nesa får lagt fiberkabler til bredbåndsforsyning. Ifølge Børsens oplysninger udgør værdien af Nesas aktuelle udbud op mod en lille milliard kroner, hvoraf Eltel vurderes at have vundet en omkring en tredjedel. (Børsen)

Video-IP-telefoni klar til private og erhverv

Lille dansk IP-telefonivirksomhed er klar med videotelefoni over internet. Foniris Telecom har allerede fået en række kunder fra Døvblindecentret i Aalborg, der bruger videotelefonen som tegnsprogstelefon. (Børsen)

UMTS-millioner skal stække Microsoft i staten

Regeringen og parterne i UMTS-forliget har afsat 135 millioner kroner over de næste tre år til initiativer, der blandt andet skal give open source-leverandørerne bedre mulighed for at vinde offentlige ordrer. I dag holder mange komuner og andre offentlige kunder sig fra at købe software, der er baseret på åbne standarder på trods af, at der ofte er et stort besparelsespotentiale at hente på licensudgifterne. (Børsen)

Teleklassens frække dreng fylder godt op

For præcis fem år siden sprang en bombe i den danske mobilverden, og efterdønningerne skvulper stadig ud over Europa. Der nu fem år siden, at Telmore gik i luften som online-lavprisselskab med frontalangreb på telegiganten TDC, som lukkede den sårede flanke ved at købe Telmore. (Børsen)

Startskud til e-handelsprisen

Konkurrencen om hvem der bliver Danmarks bedste digitale købmænd er startet - i år med det ekstra krydderi, at årets ildsjæl i e-handelsbranchen også bliver præmieret. Bag e-handelspriskonkurrencen står IT-Brancheforeningen i alliance med flere sponsorer og samarbejdspartnere. (Børsen)

Bryd digital jerndør mellem erhvervsliv og det offentlige

En fælles offentlig portal vil kunne styrke digitaliseringen af kommunikationen mellem erhvervslivet og det offentlige. Det underbygges af en Megafon-undersøgelse, hvor syv ud af ti budget- og økonomiansvarlige i et repræsentativt udsnit af danske virksomheder giver udtryk for, at de ville bruge de offentlige tjenester i højere grad, hvis der fandtes én offentlig portal med indgang til alle offentlige skemaer og blanketter. (Børsen)

TDC-chef ønsker en vidtgående medielovgivning

Den teknologiske udvikling på mediefronten går så hurtigt, at regeringens kommende medielov risikerer at blive forældet før udløbsdato. Det mener administrerende direktør for TDC Kabel TV, Niels Breining. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere