Våbenproducent interesseret i CSC

Investorer med producenten af militærudstyr Lockheed Martin i spidsen er parate til at betale op mod 75 milliarder kroner for it-giganten CSC. Et opkøb får ingen konsekvenser herhjemme, vurderer analytiker.

Ifølge Wall Street Journal er en gruppe af pengestærke investorer med Lockheed Martin i spidsen parat til at overtage it-koncernen Computer Science Corporation (CSC), der herhjemme er en af de absolut største indenfor it-service.

Forhandlingerne er på et tidligt stadie, men ifølge flere kilder er gruppen af investorer parat til at betale omkring 75 milliarder kroner for CSC.

Herhjemme sidder CSC tungt på it-leverancerne til det offentlige Danmark.

Analysechef hos IDC Nordic, Karsten Fo Ho-Lanng, mener ikke umiddelbart, at der er nogen konflikt i, at en våbenproducent opkøber en væsentlig leverandør af it til det offentlige.

- Et ejerskab af CSC, hvor en våbenproducent går med ind, behøver ikke nødvendigvis at få nogen konsekvenser, siger han.

CSC er clearet sikkerhedsmæssigt på alle niveauer i det danske samfund og på den måde sikret som leverandør. Hvem der ejer virksomheden spiller ifølge analysechefen ikke den store rolle.

- Investeringsfonde har som regel planer om et senere salg af opkøbet og vil måske derfor forsøge skærpe CSC's profil som leverandør til det offentlige og som leverandør af hele spektret af outsourcingydelser i det hele taget, vurderer Karsten Fo Ho-Lanng.

Køberne vil ifølge Wall Street Journal sandsynligvis finansiere deres køb af CSC ved at øge koncernens gældsbyrde, og det kan betyde, at CSC's konkurrenceevne i forhold til for eksempel IBM og HP svækkes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere