Tirsdagens aviser om it

Sidste udkald for film på VHS-bånd. Virtual reality-tur rundt i boligen. Elselskaber skaber bekymring i TDC-salg. Telenor er nu størst i Norden. TDC's mobilværdi op til 46 milliarder efter nyt salg. Lederflugt presser stor it-forhandler. Damgaard bag Greentech-lån på 200 millioner. Smartboards er fremtiden. Nyt milliardmarked for outsourcing blomstrer. OECD: Strukturreformen udfordrer dansk it.

Sidste udkald for film på vhs-bånd

Chefen for SDC DanDisc vurderer, at produktionen af indspillede vhs-bånd er slut inden for et halvt år. Sandrew Metronome har allerede fravalgt det store sorte kassettebånd, mens Nordisk Film siger stop ved årsskiftet. I stedet har dvd- og cd-skiver overtaget rollen som formidlingsmedie til film- og musikmarkedet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Virtual reality-tur rundt i boligen

Eyecadcher Media har stået for salgsmateriale til 9.500 boliger. Nu er et nyt computerprogram på vej. Plan2vr hedder det avancerede 3D-computerprogram, som Eyecadcher Media præsenterer på Nepix-messen i Bella Center de næste par dage. "…Virtual reality kan forbedre beslutningsgrundlaget. For eksempel om der overhovedet er grund til at spilde egen og ejendomsmæglers tid på en besigtigelse," siger Christian Blankholm, direktør, Eyecadcher Media. (Berlingske Tidende)

Elselskaber skaber bekymring i TDC-salg

Stadig flere analytikere hæfter sig ved, at TDC trues af elselskabers bredbåndsplaner. De kan få indflydelse på et eventuelt salg af TDC, hedder det. "Jeg anbefaler, at man ser tiden an for de venturefolk, der har overvejet at købe op i TDC," siger Poul Ernst Jensen, analytiker af telesektoren i Danske Bank til Berlingske Tidende den 8. september. (Berlingske Tidende)

Telenor er nu størst i Norden

Sonofons moderselskab, norske Telenor, har købt Vodafone Sverige, hvilket ifølge teleanalytiker John Strand gør Telenor til Nordens største teleselskab. "I den store nordiske telekrig er der nu to store og to små," siger han. De store er TeliaSonera og Telenor, mens TDC og Tele2 er de to små. (Berlingske Tidende)

TDC's mobilværdi op til 46 milliarder efter nyt salg

En kapitalfond vil som ny ejer af TDC kunne indkassere stort på et efterfølgende lynsalg af mobilforretningen, viser gårsdagens salg af Vodafone i Sverige og bud på O2 i Storbritannien. Udregnet i dagens priser er TDC's mobilaktiviteter alene i Danmark og Schweiz op mod 46 milliarder kroner værd. (Børsen)

Lederflugt presser stor it-forhandler

Nedturen fortsætter for Atea, der nu må se endnu en tidligere topchef stifte konkurrerende virksomhed med ukendt investor i ryggen. Jakob Theil Thye, der i sommer overtog roret i Atea i en kort peridoe, går nu målrettet efter at ansætte 100 mand i sit selskab Comwir i løbet af den kommende måned. (Børsen)

Damgaard bag Greentech-lån på 200 millioner

Det børsnoterede selskab Greentech har også Giga-milliardæren Finn Helmer og mangemillionæren Lars Foghsgaard fra Mobility Systems i ejerkredsen. Navision-milliardæren Erik Damgaard sætter nu trumf på sit engagement i vindmølleindustrien ved at stille en bankgaranti på ikke mindre end 200 millioner kroner på vegne af vindmølleselskabet Greentech Energy Systems. (Børsen)

Smartboards er fremtiden

Et interaktivt whiteboard, hvor der både er internetopkobling, og som man kan skrive på, hvis man vil, kan blive fremtidens undervisningsredskab. (Børsen)

Nyt milliardmarked for outsourcing blomstrer

Seks ud at ti danske virksomheder har nu taget outsourcing af it-udvikling, drift og vedligehold til sig. Især de mindre virksomheder er blevet positive, viser ny undersøgelse fra analysehuset IDC af 600 nordiske virksomheder. (Børsen)

OECD: Strukturreformen udfordrer dansk it
Rapport stiller spørgsmålet, om Danmark vil være i stand til at holde it-dampen oppe på et tidspunt, hvor en stor strukturel forandring i den offentlige sektor er sat i gang. OECD slår i en ny rapport fast, at det offentlige Danmark er rigtig godt med på digitaliseringen, men at der mangler en uafhængig institution, der løbende kan vurdere om det nu også går, som det skal, specielt med hensyn til strukturreformen og it. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere