Ny chip-teknik skal stoppe strømtab for Intel

Intel vil bruge to forskellige metoder til at fremstille sine kommende mikroprocessorer. Chips til eksempelvis mobiltelefoner stiller større krav til strømforbruget. Derfor tager Intel særlige skridt for at dæmme op for strømproblemerne for disse chips.

Verdens største chipproducent Intel har udviklet to varianter af den fremstillingsmetode, som ligger til grund for selskabets kommende 65 nanometer-chips.

Balancegangen mellem strømforbrug og ydelse er grunden til, at Intel har været nødt til at tilpasse sin produktion.

Det betyder, at Intel vil benytte én metode til at fremstille sine pc-processorer og en anden til processorer til eksempelvis mobiltelefoner.

Problemet for Intel og de øvrige chipproducenter er, at strøm begynder at sive ud fra de enkelte transistorer i takt med, at de enkelte strukturer i chip bliver mindre.

Det resulterer i et større strømforbrug, hvilket er uønskeligt for især processorer til bærbare pc'er.

Samtidig bliver den udsivende strøm til varme, som skal transporteres væk fra processoren for ikke at forringe ydelsen og levetiden.

- Vi har gjort fremskridt med at reducere strømproblemerne i de kommende pc- og serverprocessorer, men der skal mere offensive metoder til for at kunne fremstille fremtidige chips til batteridrevne apparater, siger Mark Bohr, seniorforsker og chef for udvikling af Intels chipfremstillingsmetoder.

Til de processorer, som ikke skal bruges som hovedprocessor i pc'er, er der mindre krav til ydelsen, men til gengæld endnu større krav til strømforbruget.

Derfor er Intel gået på kompromis og vil benytte sig af en række metoder, som gør transistorerne langsommere, men til gengæld mindre tilbøjelige til udsivning af strøm.

Metoden til fremstilling af de nye strømvenlige chips bygger på samme fundament som metoden til pc-processorerne.

Det vil eksempelvis kræve en større spændingsforskel for at skifte en transistor fra "tændt" til "slukket" tilstand. Det skal forhindre en transistor i at skifte af sig selv på grund af strømproblemer.

Intel har desuden udviklet en alternativ teknik til at forhindre udsivning af strøm fra det punkt, hvor den enkelte transistor er forbundet med den øvrige chipstruktur.

Endelig gør Intel de såkaldte gates på transistorerne kraftigere og tykkere for at forhindre usivning.

Alle disse teknikker vil gøre transistorerne langsommere. Derfor vil de kun blive brugt i de chip, hvor strømforbruget er vigtigere end ydelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere