Fredagens aviser om it

Amerikanere annullerer danske aktieoptioner. TDC-ledelse: Vi er solgt inden jul. Regnskabsrod var hverdag i Ehuset. Bredbånd lukket land for kommunaltejede elselskaber. Staten skal bygge efter digitale standarder.

Amerikanere annullerer danske aktieoptioner

På trods af en dom afsagt i den danske Højesteret i november sidste år, der gav de danske medarbejdere i Intel ret i, at de kan beholde deres aktieoptioner, selvom Intel lukkede sin danske afdeling, annullerer amerikanske it-virksomheder fortsat danskeres optionsprogrammer. Senest har amerikanske Tellabs inddraget aktieoptioner for et ukendt millionbeløb. Tellabs ønsker ikke at diskutere sagen med Ingeniørforeningen, IDA, men har selv kontaktet tidligere medarbejdere med et løfte om, at de kan beholde deres optionsprogrammer, hvis medarbejderne til gengæld giver afkald på en del af deres feriepenge. (Børsen)

TDC-ledelse: Vi er solgt inden jul
Internt i TDC?s ledelse tales der nu åbent om, at den danske telekæmpe snart bliver solgt. En højt placeret kilde mener, at en overtagelse vil ske allerede inden jul. En række fonde har i ugens løb været fremme med et bud på 73 milliarder kroner for TDC. TDC bekræfter en løbende dialog med interesserede købere, men vil ikke kommentere Jyllands-Postens oplysninger. (Jyllands-Posten)

Regnskabsrod var hverdag i Ehuset

Længe inden Ehuset måtte lukke efter rod i regnskabet var problemerne kendt af ledelsen. Det fortalte tidligere personalechef i Ehuset Bente Holm Skov i går i retten i Ballerup, hvor straffesagen mod Ehusets ledelse foregår. Der var altid problemer, forklarede hun. Når den daværende økonomichef John Hoffmann fremlagde månedsregnskaber for ledelsen, stemte omsætning og indtjening aldrig overens med tallene fra de øvrige afdelinger. "Det førte til en lang gang ævl og kævl," sagde Bente Holm Skov i retten. (Jyllands-Posten)

Bredbånd lukket land for kommunaltejede elselskaber

Det er ikke lovligt for de kommunaltejede elselskaber, der leverer el til cirka 13 procent af befolkningen, at engagere sig i udrulningen af bredbånd til elkunderne. Det må det statsejede elselskab Nesa til gengæld gerne.
Formanden for miljø- og forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening, borgmester Kurt Hockerup (K) fra Vallensbæk, mener, at det er unfair at kommunerne ikke har samme konkurrencevilkår som de øvrige strømleverandører, og har bedt om et møde med transport- og energiminister Flemming Hansen (K). (Jyllands-Posten)

Staten skal bygge efter digitale standarder

Fra 1. januar 2007 skal alt statsligt byggeri foregår efter digitale standarder. Alle, der vil bygge for staten, skal herefter kunne håndtere det digitale byggeri, som mere konkret skal være it-systemer og en løsning, hvor håndværkere og entreprenører via nettet kan se 3D-modeller, få adgang til de samme oplysninger og afgive tilbud på opgaverne. Udviklingen af løsningen er støttet af staten med 20 millioner kroner, Real Dania bidrager med 10 millioner kroner og det samme gør private konsortier af byggevirksomheder. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere