Grid kræver en ny model for information

SNW: Virksomheder vil i fremtiden skulle bruge grid-teknologi til at løse deres storage-problemer. Grid kræver dog en ny måde at anskue information, og der vil Information Lifecycle Management være perfekt, mener Michael Peterson fra Strategic Research Corporation.

Frankfurt: Grid er ikke kun for fysikere, som hamrer elementarpartikler sammen med tæt på lysets hastighed.

Grid vil også spille en vigtig rolle i fremtidens virksomheder og deres storage-strategi, mener Michael Peterson, chef for analysefirmaet Strategic Research Corporation.

- Grid kan sammenlignes med internettet. Begge kan opfattes som et netværk af delte ressourcer og information, siger Michael Peterson.

Han peger på, at der findes to typer af grid. Den ene er den type grid, der anvendes til at dele computer-ressourcer til databehandling.

Den anden er virksomhedsgrid, som bruges til at styre en virksomheds data-ressourcer.

- Det vil komme til at spille en vigtig rolle i at samle de mange it-afdelinger, en global virksomhed har, og centralisere styringen af data, siger Michael Peterson.

Samtidig vil grid gøre virksomheder i stand til bedre at dele den samme information mange steder i virksomheden og uden at skele til, om det sker mellem to kontorer på to forskellige kontinenter.

Nøglen til at få grid til virke i en virksomhed er Information Lifecycle Management, ILM, mener Michael Peterson.

- Grid kræver en ny model for, hvordan vi opfatter information. Her passer ILM perfekt, siger han.

Derfor vil implementeringen af en ILM-baseret praksis väre en forudsätning for at kunne opbygge et virksomhedsgrid, mener Michael Peterson.

Computerworlds Jesper Stein Sandal rapporterer tirsdag og onsdag fra it-messen Storage Networking World i Frankfurt. Læs alle artikler...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere