Fra it-svin til it-vindmøller for kvart million

Datalogen Ulrik Nejsum Madsen har som iværksætter-pris fået en kvart million kroner til at grundlægge sin egen virksomhed med et produkt til overvågning af vindmøller. I 1999 udviklede han sammen med sin bror et stykke software til overvågning af svin.

Der blæser nye vinde i den danske it-branche. Datalogen Ulrik Nejsum Madsen har netop vundet iværksætterspillet Aksel, som har sikret ham en kvart million kroner at starte egen virksomhed for.

Den nye virksomhed skal videreudvikle og sælge Millwatcher, et GSM-baseret system til overvågning af vindmøller.

- Stort set alle nyere vindmøller kan kommunikere via en fast telefonlinje eller en GSM-forbindelse. Men løsningerne varierer meget fra producent til producent, og er ofte både dyre og komplekse. Millwatcher kan overvåge alle typer møller, betjeningen er nem for brugeren - og langt billigere end de løsninger, der er på markedet i dag, forklarer Ulrik Nejsum Madsen.

Vindmølleejere har hele tiden brug for at vide, om møllerne kører, som de skal.

Millwatcher-løsningen giver adgang til oplysninger om blandt andet møllens driftsstatus, vindforhold, møllens produktion og meget andet.

Først får det danske marked den nye virksomheds opmærksomhed. Men målet er dansk eksport af software til overvågning af vindmøller

- Det danske marked er ganske fornuftigt med omkring 5.000 vindmøller. Men der er jo også møller i udlandet. Og der er andre områder, hvor et stykke software som Millwatcher kan udnyttes. Det har jeg et par ideer til, siger Ulrik Nejsum Madsen.

Tunge algoritmer ligger til Madsen-familien. I 1999, mens Ulrik Nejsum Madsen stadig studerede til datalog, udviklede han sammen med sin bror Thomas overvågningssystemet Farmwatch.

Det er software, der kan simulere udviklingen i svins vandindtagelse. Drikker de for lidt, er det tegn på at de er ved at blive syge, og det er vigtig viden for en svineavler.

I iværksætterspillet om den virtuelle person Aksel, som man har kunnet spille på erhvervsportalen Virk.dk, har det handlet om at udvikle sin forretning. Det var Ulrik Nejsum Madsen altså bedst til.

Den kontante håndsrækning på 250.000 kroner er øremærket til at stifte et anpartsselskab og til forskellige ydelser i form af forsikring, rådgivning og softwarelicenser.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere