Garvet chef skal gøre telefirma internationalt

Telecom Scandinavia har ansat ny administrerende direktør. Den garvede leder af flere it-firmaer, Erik Lorenz Petersen, skal stå i spidsen for televirksomhedens store satsning på de udenlandske markeder.

Erik Lorenz Petersen indtager 1. september chefstolen i telefirmaet Telecom Scandinavia, som administrerende direktør og medejer af virksomheden.

Han kommer fra et tilsvarende job i Interprise Consulting, der laver Microsoft-infrastruktur, og har tidligere været administrerende direktør hos Icon Medialab, koncerndirektør i Carl Bro Gruppen og medgrundlægger og direktør i Fischer & Lorenz European Telecommunication Consultants, det nuværende Devoteam Fischer & Lorenz.

Hans primære opgave bliver at føre Telecom Scandinavias produkter ud på verdensmarkedet. Her kommer Erik Lorenz Petersens internationale erfaring til gavn.

- Vi har potentialet til at lave udenlandske løsninger, og det er næste skridt for virksomheden. Det ligger lige for at starte med nærmarkederne, som er modne, siger han.

Telecom Scandinavia udvikler interaktive kommunikationsløsninger på tværs af medier ved at integrere tele og it.

Interactive Voice Response, IVR, er grundstammen i mange af virksomhedens løsninger. Det er telefontjenester, hvor brugeren har mulighed for at foretage valg og afgive oplysninger ved hjælp af telefontasterne og talegenkendelse.

Erik Lorenz Petersen foretrækker at vente med at berette om de strategiske overvejelser på længere sigt, indtil han er ordentligt inde i jobbet.

Svært ved at sidde stille

Hans mange forskellige lederposter giver indtryk af en mand, som hele tiden søger udfordringer.

- Jeg har nok svært ved at sidde stille. Nu er jeg tilbage i telebranchen. Det er den, jeg kender bedst. Og det er her, fremtiden ligger, siger Erik Lorenz Petersen, som oprindeligt er uddannet ingeniør og i øvrigt opvokset i USA.

Selskabets ejer ser frem til samarbejdet med den ny direktør.

- Erik Lorenz Petersen var et oplagt valg for os, da vi skulle besætte stillingen. Jeg er sikker på, at hans store erfaringer både fra det danske og det internationale marked vil være med til at sikre, at Telecom Scandinavia sætter helt nye standarder, siger Michael Moesgaard Andersen fra Andersen Advisory Group, der ejer Telecom Scandinavia.

Erik Lorenz Petersen glæder sig til gengæld til at få investorerne tæt på.

- Så vi kan få rygstød til at udvikle virksomheden. I Icon Medialab sad investorerne for langt fra virksomheden, siger Erik Lorentz Petersen.

Ud over jobbet i Telecom Scandinavia fortsætter han som bestyrelsesformand for Interprise Consulting, og sidder derudover i bestyrelsen for Globalconnect og TPNetworks, og er bestyrelsesformand i UH Communications og Summit Consulting.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere