Internetudbydere i fælles kamp mod spam

De danske internetudbydere er gået sammen om at bekæmpe spam. Målet er at skabe øget sikkerhed for de danske netbrugere gennem fælles retningslinjer, der betyder, at alle udbydere vil tilbyde centrale spamfiltre.

De danske internetudbydere er blevet enige om en fælles strategi for at komme problemet med spammails til livs. Det betyder, at alle internetudbydere, der er med i ISP Sikkerhedsforum, fremover skal tilbyde privatkunder et spamfilter.

Internetudbyderne stiftede i efteråret 2003 ISP Sikkerhedsforum for i første omgang at finde frem til et fælles beredskab over for virusudbrud.

Det førte i 2004 til en fælles adfærdskodeks, der pålagde internetudbyderne at tilbyde antivirus-løsninger til deres privatkunder.

Den samme model kommer nu til at omfatte spam. Det lå allerede i kortene i forbindelse med virusberedskabet både i form af et ønske fra videnskabsminister Helge Sander (V) og fra branchen selv, der udpegede spam som det næste store problem.

- Initiativer som dette giver større sikkerhed på nettet, men meget afhænger stadig af den enkelte internetbruger, siger Jesper Hansen, der er talsmand for internet-udbyderne og udviklingsdirektør i selskabet Cybercity, til Ritzau.

Den nye adfærdskodeks over for spam skal være internetudbydernes kortsigtede strategi for at bekæmpe problemet. I en pressemeddelelse i dag understreger udbyderne, at det kræver en langsigtet international indsats at fjerne spam.

Med den nye kodeks forpligter internetudbyderne sig til inden 1. januar 2006 at tilbyde kunderne centrale spamfiltre. En række internetudbydere har allerede sådan et filter, og blandt andet landets største internetudbyder, TDC, har betegnet det centrale filter som en stor succes.

Kodeksen betyder, at der nu kommer retningslinjer for, hvordan kunderne skal oplyses om filtrenes muligheder og begrænsninger.

Desuden skal det fremgå af abonnementsvilkårene, hvilke muligheder udbyderne har for at skride ind over for kunder, der udsender spam via deres internetforbindelse.

Internetudbyderne skal desuden kunne håndtere klager over spammails på en forsvarlig måde.

Relevant link

ISP Sikkerhedsforum




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere