Webhotel truer weblog til tavshed

Stifterne af hjemmesiden Newz.dk føler sig truet til at fjerne oplysninger om sikkerhedshuller hos webhotellet Cliche. Webhotellets advokat har angiveligt varslet en erstatningssag og truer med ved fogedens hjælp at få Newz.dk lukket.

Stifterne af Newz.dk føler sig truet af webhotellet Cliche til at fjerne oplysninger på sitet om mulige sikkerhedshuller hos webhotellet.

Newz.dk har tidligere beskrevet, hvad folkene bag sitet betragter som et sikkerhedshul på en webserver hos Cliche.

Hullet skulle gøre det muligt at få adgang til at læse blandt andet systemfilerne på Windows-serverne.

"Cliches advokat har kontaktet os, truet med en retssag og politianmeldelse og ellers bedt os fjerne vores nyheder om Cliche", skriver de tre indehavere af Newz.dk i en meddelelse til Computerworld og fortsætter:

"Uanset om deres trusler er berettigede eller ej, er vi nødt til at tænke på, at vi er drevet af frivillige kræfter og ikke har råd eller tid til en evt. retssag, selv om dette ville være det mest retfærdige for alle parter."

Computerworld har ikke umiddelbart kunne få en kommentar til sagen fra Cliches direktør Morten Bonavent eller andre hos Cliche.

Truet til tavshed

De tre indehavere af Newz.dk, Henrik Nicolaisen, Karsten Rechnagel og Peter Rechnagel, er dog ikke i tvivl om, hvordan sagen skal udlægges. De bliver truet til tavshed.

- Advokaten skrev, at hvis vi ikke fjernede oplysningerne, ville Cliche med fogedens hjælp få lukket vores site. Samtidig bliver vi truet med en erstatningssag, siger Peter Rechnagel.

Han finder det ærgerligt, at Newz.dk ikke har ressourcerne til at følge sagen til dørs, da folkene bag sitet føler sig overbevist om, at deres oplysninger er rigtige, og at de derfor står med en god sag.

- Det er vigtigt, at sætte fokus på manglende sikkerhed på eksempelvis webhoteller, så fejlene kan rettes, siger Peter Rechnagel.

Han oplyser, at folkene bag Newz.dk fortalte Cliche om sikkerhedshullerne, før de samme oplysninger senere blev offentliggjort på Newz.dk. Newz.dk hørte imidlertid ikke fra Cliche, før de modtog brevet fra selskabets advokat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere