Bankrøveri via trådløst hjemme-netværk

Et ubeskyttet trådløst hjemmenetværk er blevet udnyttet til at stjæle 1,5 millioner kroner fra en finsk bank. Myndighederne opfordrer befolkningen til at sikre deres Wi-Fi-netværk bedre.

De finske myndigheder opfordrer befolkningen til at sikre deres Wi-Fi-netværk bedre, efter det i denne uge kom frem, at det er stjålet 1,5 millioner kroner fra en bankkonto via et ubeskyttet hjemmenetværk.

Pengene blev stjålet fra en konto, der tilhører Helsinki-afdelingen af virksomheden GE Money.

GE Money bad allerede i juni politiet om at efterforske tyveriet af de 1,5 millioner kroner, oplyser Jukkapekka Risu fra Helsinki Politi.

Politiets teori er, at pengene blev stjålet af GE Moneys 26-årige it-sikkerhedschef, som angiveligt først har stjålet bank-software og passwords fra virksomheden.

Herefter har han sammen med andre mistænkte skaffet sig adgang til kontoen fra en bærbar computer, der har været koblet til en intetanende privatpersons trådløse og ubeskyttede hjemmenetværk.

De cirka 1,5 millioner kroner blev overført til en konto, som den 26-årige havde oprettet seks måneder tidligere.

Afsløret af ADSL-boks

I første omgang faldt politiets mistanke på ejeren af det trådløse netværk, der fik ransaget sin lejlighed.

Ved en nærmere undersøgelse af netværket fandt politiet imidlertid frem til den bærbare computers MAC-adresse, der var gemt i det trådløse netværks ADSL-boks.

Adressen afslørede, at computeren tilhørte GE Money selv. Herefter fandt politiet hurtigt frem til den 26-årige formodede gerningsmand.

I alt er fire mistænkt for at have deltaget i kuppet, men endnu er ingen sigtet, oplyser politiet.

Den 26-årige er nu bortvist fra sin arbejdsplads.

- Vi har ikke noget tab, fordi vores effektive interne kontrol-systemer allerede dagen efter afslørede, at der manglede penge. Dem har vi nu fået tilbage, siger Pekka Pattiniemi, der er øverste chef for GE Money i Finland.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere