Danskere flokkes om papir på sikkerhed

Dansk IT-Sikkerhedsforum oplever stor tilgang af danske it-folk, der vil have eksamen i de internationale sikkerhedscertificeringer. Nu er København kommet på listen over anerkendte eksamenssteder.

Den øgede efterspørgsel på it-sikkerhedscertificeringer har fået den amerikanske organisation bag certificeringerne, ISACA (Information Systems Audit and Control Association) til at udvide antallet af årlige eksaminer.

Hvor der hidtil kun har været afholdt en enkelt årlig eksamen i juni, åbnes nu en eksamen mere i de internationalt anerkendte certificeringer CISA (Certified Information Systems Auditor) og CISM (Certified Information Security Manager) på steder over hele verden.

Den nye eksamen er den 10. december ? og København er med på eksamensverdenskortet.

Sidste gang var der 40 danske it-folk ved de grønne borde, og det var det hidtil største antal danskere til CISA og CISM-prøverne. I alt var 20.000 fra hele verden tilmeldt.

Dansk IT-sikkerhedsforum, DISIF, som er den danske repræsentant for ISACA, har i sommerens løb lobbyet kraftigt for at få den danske hovedstad på listen over anerkendte eksamenssteder.

- Vi er glade for, at det er lykkedes os at få København akkrediteret til CISA- og CISM-prøverne, siger en af folkene bag lobbyarbejdet, Per Gøbel Jensen fra DISIF.

Han forventer at omkring 30 danskere vil aflægge eksamen i december. Samtidig vil de københavnske prøvelokaler formentlig komme til at huse et antal polakker, baltere, svenskere og tyskere.

Man skal skynde sig, hvis man planlægger at aflægge CISA- eller CISM-prøverne i år.

Sidste frist for eksamenstilmelding er 19. august, altså i morgen, fredag.

Tilmeldingen sker via amerikanske ISACA.org. Her modtages tilmeldinger frem til kl. 6.00 PM USA Central Time. På dansk er det natten mellem fredag og lørdag.

Relevante link

ISACA.org




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere