Ingen tid til backup i det 21. århundrede

Med flere terabyte data og kunder, der vil have adgang til systemerne 24 timer i døgnet, er virksomheder tvunget til at tænke i nye baner, når det gælder backup. Det skaber en ny forretning for at levere storage-tjenester til især de små og mellemstore virksomheder.

Ingen virksomheder har lyst til at miste data, men den moderne virksomhed har heller ikke tid til at lukke sine systemer ned for at tage backup.

Derfor investerer flere virksomheder i mere intelligente storage-systemer, som kan reducere backup-tiden og eliminere behovet for at lukke systemet ned.

Virksomheder har i dag enten afdelinger eller kunder i lande spredt over flere tidszoner, ligesom kunderne vænner sig til, at de skal kunne få adgang til en virksomheds systemer 24 timer i døgnet.

- Du kan ikke længere sige, at vi driver en forretning, der er åben fra 8 til 16. Den går måske, hvis du er en brillebutik, siger landechef Nils Kierkegaard fra Storagetek.

Disksystemer

Den nye måde at drive en global forretning på er godt nyt for storage-leverandørerne. I stedet for blot at indkøbe et stort bånd-system til backup vil flere kunder nu have mere intelligente systemer, som åbner nye forretningsområder for leverandørerne.

På det tekniske plan betyder udviklingen, at flere virksomheder vælger at foretage deres primære backup på disksystemer.

Det giver med den rigtige software mulighed for at tage backuppen som et øjebliksbillede af virksomhedens data i stedet for at kopiere samtlige data hver gang.

Samtidig giver disksystemerne mulighed for hurtigt at genskabe tabte data i forhold til en fuldstændig daglig backup på bånd.

Båndrobotter

Ifølge analysefirmaet IDC vil bånd-systemerne sandsynligvis forsvinde med tiden, men der kan gå lang tid, fordi bånd stadig er interessant, når det gælder langtidsopbevaring af data.

- Teknologier forsvinder ikke sådan lige. Der er for eksempel stadig tusindvis af danskere, der kobler sig på internettet med et modem. Når man tror en teknologi er død, så sker der ofte det, at den finder nye nicher, siger direktør Per Andersen fra IDC Nordic.

Tema om storage

Fra 1. til 12. august sætter Computerworld i en række artikler fokus på storage.


» Læs alle tema-artikler

Producenterne af båndsystemer har også svaret igen på udviklingen inden for diske. De såkaldte båndrobotter automatiserer processen med at tage backup på bånd, og prisen er stadig et godt argument.

- Bånd er billigt, men disksystemer er også billige, siger landechef Jesper Stormholt fra Network Appliance.

Diskproducenterne ser ud til at have bedre kort på hånden. I takt med at virksomhedernes datamængder vokser eksplosivt vokser tidsforbruget også for den traditionelle backup.

Fjern-backup

- Det er enkelt at tage en backup af 100 gigabyte, men en database på over en terabyte, det er kompliceret, siger Nils Kierkegaard fra Storagetek.

De store virksomheder har allerede taget mere avancerede storage-systemer til sig, men også små og mellemstore virksomheder nærmer sig datamængder, hvor en storage-strategi er vigtig. Men for leverandørerne kræver det en anden taktik at sælge til de små virksomheder.

- At sælge til de små virksomheder er at sælge til service-leverandører, som eksempelvis klarer fjern-backup, siger Jesper Stormholt.

Derfor allierer storage-leverandørerne sig i højere grad med firmaer, som sælger tjenester som backup, e-mail-håndtering, overvågning af storage-systemerne eller hjælper med at leve op til lovkrav.

- Storage-markedet går fra at sælge kasseløsninger til at sælge service. Markedet for de små og mellemstore virksomheder vil overhale de store virksomheder, men de små virksomheder har også andre behov. De vil have færdigpakkede ting, siger Nils Kierkegaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere