Ny rekord i Wi-Fi-rækkevidde: 200 km

En gruppe studerende har sat ny rekord i at få et almindeligt trådløst netværk uden ekstra forstærkning til at række så langt som muligt. Ved hjælp af en Storm P-agtig parabol-anordning fik de studerende netværket til at række 200 kilometer.

De fleste, der har forsøgt at sætte et trådløst netværk op hjemme i stuen, vil kunne forstå, at det er en imponerende bedrift at få et trådløst netværk til at række ikke mindre end 200 kilometer.

Det er den nye verdensrekord for langdistance opkobling til et almindeligt trådløst Wi-Fi-opkoblingspunkt, som blev sat i forbindelse med hackerkonferencen Defcon i Las Vegas.

Rekorden blev sat af en gruppe universitetsstuderende, som havde bygget deres egen antenne.

- Deres antenne var mildt sagt meget Storm P-agtig. Den bestod af en gammel parabol på over tre meter i diameter og en masse hjemmelavet udstyr, fortæller konsulent Christian Stahl fra Microsoft Danmark i et e-mail-interview fra USA.

Antennen var så effektiv, at de studerende skulle helt ind i nabostaten Utah, før de mistede forbindelsen.

Inden da havde de altså sat ny verdensrekord ved at skabe en 11 megabit-forbindelse over 200 kilometer uden ekstra forstærkning af signalet.

Defcon-konferencen afholdt konkurrencen om langdistance-opkobling for tredje gang. Et almindeligt Wi-Fi-opkoblingspunkt placeres på en bjergtop i Nevada i omkring to kilometers højde.

Herefter forsøger hold med hjemmebyggede antenner så at skabe en forbindelse fra størst mulige afstand.

Den mest almindelige hjemmebyggede antenne består af elektronikkomponenter for under 100 kroner og eksempelvis den rørformede dåse fra Pringles-chips ? en såkaldt "cantenna".

Sådan en antenne kan let have en rækkevidde på flere kilometer, hvor en stabil forbindelse kan opretholdes.

- Perspektiverne i konkurrencen er lidt uhyggelige. Vi så, at de fleste af deltagerne uden videre kunne koble sig på tilfældige private trådløse opkoblingspunkter inde i Las Vegas, som lå omkring 40 kilometer væk fra den bjergtop, hvor konkurrencen foregik, fortæller Christian Stahl.

Så der skal en god kikkert til at holde øje med, om en hacker på bakketop 200 kilometer borte er ved at samle sit hjemmesvejsede stillads og en 12 fods-parabol for at kunne koble sig på éns trådløse netværk.

Det er derfor stadig en god idé at sikre sit trådløse netværk.

Relevante link

Wi-Fi Shootout

Rådet for IT-sikkerhed om sikring af trådløse netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere