Microsoft tvinger brugerne til pirattjek

Fremover skal alle Windows-brugere have kontrolleret, om de har en lovlig version af Windows, før de kan hente opdateringer. Microsoft vil dog fortsat gøre det muligt at hente sikkerhedsopdateringer, selvom der er tale om en piratkopi.

Microsoft gør det fremover obligatorisk for alle brugere at gennemgå en anonym kontrol af deres licens, før de kan opdatere deres software gennem Microsofts dowload-tjeneste.

Kontrollen har været afprøvet siden sidste efterår, hvor mere end 48 millioner pc'er er blevet testet frivilligt.

Nu bliver kontrollen imidlertid obligatorisk for alle brugere.

Ifølge Microsoft sker det for at bekæmpe den del af piratkopieringen, hvor brugerne ikke selv er klar over, at de har købt en pc med en ulovlig kopi af Windows.

Vil finde pirat-forhandlere

Hvis kopien af Windows er ulovlig, kan brugeren ikke hente opdateringerne fra Microsoft, men vil blive tilbudt en lovlig version på visse betingelser.

For at få en version med rabat i forhold til løssalgsprisen, skal kunden udfylde en erklæring om, hvor pc'en er købt, samt indsende den falske cd til Microsoft.

Det sker for, at Microsoft kan bekæmpe de forhandlere, der sælger falske kopier.

Ifølge Microsoft i Danmark er det ikke et stort problem herhjemme. Selskabet har for nylig undersøgt de danske forhandlere uden at finde uregelmæssigheder.

Også sikkerhed til pirater

Selvom pirat-kontrollen nu bliver obligatorisk, betyder det ikke en spærring for adgangen til sikkerhedsopdateringer.

Brugere med en piratkopi vil kun blive forhindret i at hente ikke-kritiske opdateringer til Windows, mens deciderede sikkerhedsopdateringer fortsat vil være tilgængelige.

- De vil være tilgængelige for alle Windows brugere, lovlig kopi eller ej. Vi ser på det som folkesundhed. Vi vil sikre os, at ingen bliver inficeret af et andet system på internettet, fordi vi har lanceret dette program, siger David Lazar, chef for Microsofts Genuine Windows-program.

Microsoft anslår, at en tredjedel af de installerede Windows-styresystemer på verdensplan er piratkopier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere