Artikel top billede

(Foto: www.dantaylorphotography.com / Image by Dan Taylor)

Franske myndigheder udsteder arrestordre på endnu en Telegram-stifter

De franske myndigheder har også udstedt en arrestordre på Telegram-topchefen Pavel Durov bror. Det fremgår af en række dokumenter, der også indeholder nye oplysninger om baggrunden for anholdelsen af Pavel Durov.

Det er ikke kun Telegrams topchef og stifter Pavel Durov, som de franske myndigheder vil have fingrene i.

Ifølge mediet Politico har de franske myndigheder også udstedt en arrestordre på hans bror Nikolai Durov, der var med til at stifte Telegram.

Pavel Durov blev anholdt af fransk politi, da han lørdag aften landede i et privatfl i en lufthavn uden for Paris, men hans bror er stadig på fri fod.

Politico har haft indsigt i dokumenter, der viser, at de franske myndigheder allerede den 25. marts udstedte arrestordren på både Pavel Durov og Nikolai Durov.

Anholdelserne har dermed været undervejs længere tid, end først antaget, konkluderer mediet.

Udsprang af undercover-efterforskning

Ifølge mediet udspringer af arrestordren af en sag, som en undercoverenhed, der efterforskede cyberkriminalitet for den offentlige anklager i Paris, har efter efterforsket, og hvor Telegram har nægtet at samarbejde med myndighederne.

Enheden havde i den konkrete sag identificeret en person på Telegram, der var mistænkt for at lokke mindreårige piger til at fremsende egenproduceret børnepornografi. Den mistænkte har efterfølgende truet børnene med at offentliggøre på sociale medier.

Derudover har mistænke erkendt voldtægten af et barn over for undercover-agenterne.

På trods af dette nægtede Telegram ifølge de franske myndigheder at identificere den mistænkte.

Udover det manglende samarbejde med de franske myndigheder bliver kriminelle gruppers flittige brug af Telegram også nævnt som begrundelse for udstedelsen af arrestordren i de dokumenter, som Politico har fået adgang til.

Politico understreger desuden, at dokumenterne ikke indeholder noget, der antyder, at de to brødre selv skulle være direkte involveret i nogle af de nævnte ulovligheder.

Pavel Durov, der er russiskfødt, er også stifter af det russiske sociale medie VKontakte, og han forlod i 2014 Rusland og flyttede til De Forenede Arabiske Emirater.

Telegram har i dag hovedkontor i Dubai, og Pavel Durov har ikke længere rusisisk statsborgerskab, men er i stedet statsborger i Frankrig og De Forenede Arabiske Emirater.